Eveniment dedicat domnitorului Mihai Viteazu, la 422 de ani de la Bătălia de la Guruslău

⚔️Împlinirea a 422 de ani de la Bătălia de la Guruslău – ultima victorie a lui Mihai Viteazul – a fost marcată duminică, 6 august, pe Dealul Guruslăului, printr-un eveniment de amploare la care au luat parte mii de sălăjeni.
👥 Manifestarea a debutat cu un ceremonial miliar și religios, în cadrul căruia au susținut alocuțiuni primarul comunei Hereclean, Dobrai Francisc, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, prefectul Dari Toma, vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, și au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea marelui voievod.
🪂 Au urmat demonstrații militare ce au impresionat publicul: trageri de instrucție cu tunuri de artilerie ale militarilor Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, parașutări executate de Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” și exerciții de mânuire a armamentului prezentate de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”.
🚩 Nici în acest an nu au lipsit standurile de prezentare ale Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj, Forțelor pentru Operații Speciale Române, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Bibliotecii Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ADI „Țara Silvaniei”.
🎶 Partea a doua a manifestării a inclus un program artistic, pe scenă urcând Ansamblul Folcloric „Meseșul” Zalău și invitații speciali Mariana Deac, Oana Fonț, Vasile Coca și Alin Oprea (Talisman).
🎆 Seara s-a încheiat într-o explozie de culori și lumini, cu un impresionant foc de artificii.
ℹ️ Evenimentul „Guruslău 2023” a fost organizat de Consiliul Județean Sălaj, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *