Fabrica de carton din Șimleu oferă 200 de locuri de muncă

O fabrică ce va produce carton de ultimă generaţie pentru ambalare, ce va înlocui polistirenul folosit în prezent pentru protecţia mărfurilor în timpul transporturilor, va fi deschisă în acest an în oraşul Şimleu Silvaniei de către unul din liderii mondiali în domeniu, printr-o investiţie de câteva milioane de euro şi prin care se vor crea până la 200 de locuri de muncă.

Primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a precizat că grupul francez Rossmann intenţionează să dea în funcţiune o fabrică de ambalaje de carton de tip Honeycom, prima de acest fel din România a acestui producător.

„Am purtat de-a lungul timpului mai multe discuţii cu producătorul de cartoane pentru ambalaje. Începând cu 2025, polistirenul va fi interzis pentru utilizarea în protecţia diferitelor mărfuri în timpul transportului, aşa că această companie a pregătit un carton de ultimă generaţie, HoneyComp, cu o rezistenţă mare la compresiune, ce va fi produs, în premieră pentru ei, la fabrica ce va fi deschisă la Şimleu Silvaniei. Primul utilaj important, în valoare de circa două milioane de euro, urmează să sosească la Şimleu Silvaniei, unitatea de producţie fiind planificată pentru inaugurare în aprilie-mai”, a declarat Cristian Lazăr.

Acesta a adăugat faptul că necesarul total de angajaţi pentru această fabrică ar putea ajunge la circa 200 de persoane.

„Se va lucra pe trei schimburi, iar compania consideră că în momentul în care polistirenul va fi interzis, din 2025, va fi un volum foarte mare de muncă”, a mai spus primarul din Şimleu Silvaniei.

De asemenea, primarul Cristian Lazăr a precizat că interesul pentru noul produs este deja unul deosebit, o mare companie internaţională ce produce şi comercializează mobilier casnic contractând mare parte din viitoarea producţie de carton pentru ambalare.

La nivel naţional, Rossmann România mai are două fabrici producătoare de carton ondulat şi ambalaje din carton ondulat în Suceava şi Bucureşti, precum şi o fabrică de hârtie pentru carton ondulat în Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *