Femeie cercetată penal pentru că vindea aur pe internet și nu plătea taxe

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în cauza ce face obiectul dosarului înregistrat sub nr. 431/P/2023 se efectuează acte de umărire penală faţă de suspecta l.L.L. sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 şi punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prev. de art. 102 alin.1 lit. b din Legea 84/1998.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că în perioada 2021 – 2023, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspecta l.L.L. a comercializat prin intemediul unor reţele de socializare bijuterii din aur şi produse care imitau mărcile unor brandui celebre, fără a declara venituile realizate din această activitate, ascunzând sursa impozabilă cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

La data de 04.03.2024, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul lnspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj – Serviciul de lnvestigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sălaj, ce au fost încuviinţate în prealabil de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj şi cu această ocazie au fost identificate şi ridicate 6 cutii cu bijuterii din material galben, ce umau a fi comercializate ca bijuterii din aur. Tot cu ocazia percheziţiei domiciliare, a fost ridicat un terminal mobil folosit de suspectă pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ iar cu privire la acesta, procurorul de caz a solicitat şi i s-a încuviinţat efectuarea unei percheziţii în sistem infomatic.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală va fi stabilit după valorificarea datelor obţinute în uma percheziţiei în sistem infomatic şi coroborarea acestor date cu cele rezultate din tranzacţiile financiare efectuate de către suspectă.

Precizăm faptul că începerea umăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj,

PRIM – PROCUROR

Flonta Sorin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *