Femeie de 74 de ani din Suceava, expertă în tâlhării prin adormirea victimelor, trimisă în judecată

M

Inculpata în vârstă de 74 de ani este recidivistă și este expertă în tâlhării prin adormirea victimelor sale sau prin seducție, scrie Monitorul de Suceava. Ultima dată, în 2020, Maria Belei a adormit o femeie de 89 de ani și i-a furat bijuteriile din casă.

Aceasta avea grijă de femeie de 3 zile, în casa ei, iar la un momentdat i-a turnat diazepam în cafea, provocându-i un somn adânc de aproximativ 3 ore.

În tot acest timp, Maria Belei a reușit să fure toate bijuteriile și banii femeii, prejudiciul fiind de 6.750 de lei.

Infractoarea este expertă și în tâlhărirea bărbaților, pe care îi ademenea de regulă prin anunțurile matrimoniale sau îi racola în gări. Aceasta mergea cu ei într-o cameră de hotel pentru a întreține relații sexuale, iar acolo îi jefuia.

Unul dintre bărbaţii care au căzut în plasa acestei femei era bolnav de inimă, iar din cauza sedativelor administrate de inculpată a decedat.

Într-un alt caz similar, în aprilie 2013, Maria Belei a abordat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Sălaj, în zona Gării Burdujeni.

Bărbatul lucra la o societate de construcţii din municipiul Suceava şi urma să plece în Germania. Suspecta i-a spus că se numeşte „Mariana” şi i-a propus să închirieze o cameră la o cazare din Suceava. Bărbatul le-a povestit polițiștilor că i s-a rupt filmul la scurt timp după ce a intrat în cameră.

Suspecta i-a spus că se numeşte „Mariana” şi i-a propus să închirieze o cameră la o cazare din Suceava. Bărbatul le-a povestit polițiștilor că i s-a rupt filmul la scurt timp după ce a intrat în cameră.

Aceasta i-a oferit 4 pastile despre care i-a zis că sunt pentru tratarea răcelii, însă în realitate erau pastile de diazepam.

Când s-a trezit, femeia dispăruse iar lui îi lipseau banii, telefonul mobil, dar și verigheta.

Când a fost reţinută de poliţiştii suceveni, femeia era căutată şi de poliţişti din alte judeţe, pentru fapte similare.

Maria Belei a fost condamnată de mai multe ori la închisoare, fiind trimisă la penitenciar de şase ori pentru acest gen de tâlhărie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis-o în judecată pe recidivista în vârstă de 74 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *