Festivalul Cepei de la Pericei se organizează în perioada 8 – 10 septembrie

Comuna Pericei se pregăteşte să îmbace straie de sărbătoare, iar la finalul săptămânii, în perioada 8 – 10 septembrie, va avea loc ”Festivalul Cepei”. Evenimentul este organizat de Primăria Pericei, Asociația Sportivă și Culturală ”Pro Tineret” , Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și de UDMR Pericei.

Evenimentul va avea loc pe terenul de fotbal din localitate, locul ideal unde se adună sălăjeni din toate împrejurimile.

Programul este unul bogat, astfel că vor avea loc mai multe manifestări culturale, artistice, sportive şi nu numai.

Sărbătoarea cepei începe vineri de la ora 18.00, la sala de sport unde va avea loc o competiție de fotbal rezervată seniorilor, iar de la ora 20.00 un concert de muzică creștină cu formația EDEN.

 

Tot în sala de sport se vor desfăşura şi alte competiţii, dedicate copiilor şi nu numai, urmând ca sâmbătă de la ora 9.00 să se țină un campionat de handbal fete.

De la ora 10.00, “ostilităţile” se vor muta la Primărie, unde va avea loc o consiliere educativă – Școala părinților, unde prezintă d-na Szalanszki Judit și posibilități de accesare fonduri nerambursabile.

Tot la sediul Primăriei vor fi premiate cuplurile care au împlinit sau împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie.

De la ora 15.00, este va avea loc un program popular artistic, iar pe scenă vor urca formațiile: Meseșul, Terbete, Someșana și Oana Silvana Pocola.

De la 18.00, are loc un concert de muzică ușoară, urmat de discotecă în aer liber și un superb foc de artificii.

Duminică, evenimentele debutează cu slujba religioasă – de la ora 10.00 – la biserica din localitate, după care va avea loc o depunere de coroane de flori la monumentelor eroilor și inaugurarea plăcii comemorative pe fațada Curiei Szenmarjai.

În  anul 2007 comuna Pericei a devenit o „celebritate” atestată prin ceapă. Dacă până atunci se ştia de renumita ceapă, doar prin viu grai, în urmă cu 16 ani „ceapa made in Percei” a devenit un brand şi a intrat în Cartea Recordurilor.  Acolo  s-a ridicat un monument dedicat Cepei şi tot acolo localnicii au împletit cea mai lungă cunună de ceapă din lume de până acum, care a avut 4.527 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *