Festivalul-concurs „Pomana Porcului” de la Sărmăşag, apreciat de participanți

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a fost prezent, vineri, la Sărmăşag, la prima ediţie a festivalului – concurs „Pomana porcului”, un eveniment prin care organizatorii vor să ducă mai departe, pentru generaţiile viitoare, tradiţiile legate de tăierea porcului.

“M-am bucurat să văd astăzi, la Sărmăşag, cum tradiţia tăierii porcului a adus împreună foarte mulţi sălăjeni, care şi-au împărtăţit din secretele unor reţete clasice ale preparatelor din carne de porc, dar au şi socializat şi s-au simţit bine, aşa cum e normal într-o comunitate unită”, precizează Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.

La evenimentul de la Sărmăşag au participat 20 de echipe, din 18 comune din Sălaj, alături de o echipă din Ungaria şi una a Consiliului Tinerilor din Sărmăşag.

Invitat special al festivalului a fost Daragus Attila, doctor docent în gastronomie, profesor universitar la Universitatea Agronomică din Bucureşti şi primar al comunei Turia, din judeţul Covasna, printre participanţi numărându-se şi deputaţii Seres Denes şi Florin Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *