Festivalul Internațional De Folclor ”La Fântâna Dorului”, Șimleu Silvaniei | 16-19 septembrie 2022

Orașul Șimleu Silvaniei va găzdui în perioada 16-19 septembrie, Festivalul Internațional de Folclor pentru Românii de Pretutindeni ”La Fântâna Dorului”. Aflat la cea de-a XX-a ediție, acest festival va aduce la Șimleu Silvaniei peste 400 de copii și tineri din țară și din comunitățile de români din diaspora istorică.

Evenimentul are ca scop promovarea și valorificarea culturii tradiționale în rândul iubitorilor de frumos și propune întărirea ideii de unitatea a românilor, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii românești, atât în țară cât și în afara granițelor.

Vineri 16 septembrie, va avea loc parada portului popular, urmată de trei zile de  spectacol susținut de către formațiile participante. Manifestarea la care vor lua parte iubitorii de folclor este organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Palatul Copiilor Zalău, Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Asociația Culturală La Fântâna Dorului, Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

prof. Flaviu Neaga,

Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei

Proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de PretutindeniLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *