Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a fost „aruncat” în mâinile procurorilor DNA

După ce DNA a cerut președintelui Iohannis încuviințarea urmării penale a fostului lider ALDE Tăriceanu, Iohannis a acceptat și a trimis instituțional dosarul la ministrul Justiției, care azi a trimis la rândul lui dosarul la procurorul general al României.

Practic, după această etapă, Călin Popescu Tăriceanu se află în mâinile procurorilor care îl pot cerceta și la finalizarea urmării penale îl pot trimite în jduecată, dacă se adeveresc acuzațiile.
În acest moment procesual Călin Popescu Tăriceanu beneficiază de prezumția de nevinovăție.

„Astăzi, 13 ianuarie 2021, domnul Stelian ION, ministrul Justiției, i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea de urmărire penală formulată de Președintele României, privindu-l pe domnul Călin-Constantin-Anton POPESCU-TĂRICEANU, fost Prim-ministru, pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cererea a fost transmisă în temeiul art. 109 alin. 2 teza întâi din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 12, art. 18 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *