FOTO| Eveniment organizat la Zalău cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a participat, marţi, 24 ianuarie, la festivităţile organizate la Zalău cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.
Festivităţile au debutat cu un serviciu religios şi depuneri de jerbe de flori la bustul lui Simion Bănuţiu, urmate de un ceremonial militar.
“Se împlinesc, astăzi, 164 de ani de la Mica Unire, din 24 ianuarie 1959, primul pas spre Marea Unire din 1 Decembrie 1918 şi un pas esențial în constituirea României de azi.
Sărbătorirea acestui eveniment de mare însemnătate istorică pentru românii de pretutindeni constituie prilej de recunoștință și aducere aminte față de marii artizani și susținători ai Micii Uniri.
Unirea din 24 ianuarie 1859 a fost o sărbătoare a bucuriei, speranței și credinței în destinul propriu al poporului român și așa trebuie să rămână și în prezent”, transmite Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.
La eveniment au participat prefectului Dari Toma, subprefecții Adriana Sabou și Florin Florian, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, deputatul PSD Florian Neaga, secretarul de stat Bogdan Ilea, secretarul de stat Marius Stanciu, administratorul județului Paul Maghiu, vicepreședintele CJ Claudiu Bârsan, viceprimarul Zalăului Nicolae Fazakas, administratorul public al Zalului Forț Călin, dar și consilieri județeni, locali sau reprezentanți ai instituțiilor subordonate MAI, MApN, ISU și deconcentrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *