FOTO: Primăria Comunei Surduc face investiții importante în sănătate și infrastructură

M

Comuna Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, aflat la al doilea mandat. Anul acesta se arată un an foarte bun pe partea de dezvoltare, iar după ce a fost aprobat bugetul pentru investiții pe anul 2022, administrația locală a început să deschidă mai multe șantiere.


Renovare Cămin Cultural localitatea Solona

Primăria Surduc a demarat lucrările de reabilitare exterioară la Căminul Cultural din localitatea Solona. Lucrările cuprind: împrejmuire cu gard și porți din fier forjat, trotuare cu pavaj, sistem termoizolație exterioară și decorativă, fosă septică, amenajare curte.

Rigolă carosabilă pentru captarea apelor pluviale

Primăria Surduc realizează cu bani de la Consiliul Județean Sălaj o rigolă betonată în localitatea Solona pentru captarea apelor pluviale în lungime de 22 de metri, în zona căminului cultural din aceeași localitate.

S-a aprobat proiectul tehnic pentru modernizarea sediului Primăriei Comunei Surduc

(foto: sediu actual)

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Surduc, din 30 mai, primarul Alin Băbănaș a suspus aprobării Proiectul Tehnic pentru modernizarea, extinderea și dotarea sediului Primăriei Comunei Surduc.

Proiectul tehnic a fost aprobat și urmează procedura de licitație, în urma căruia se va desemna firma care va realiza lucrările.

(foto: sediu nou după modernizare)

Proiectul de modernizare a Primăriei Comunei Surduc cuprinde: 

Parter: 

 • – recompartimentare birouri
 • – birou taxe și impozite
 • – secretariat
 • – compartiment agricol
 • – asistență socială și comunitară
 • – sală de așteptare spațioasă
 • – grup sanitar

Etaj – construcție nouă:

 • – sală de ședințe
 • – birouri: primar, contabil, achiziții publice
 • – arhivă
 • – grup sanitar
 • – acoperiș nou

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de reabilitare totală interior/exterior, instalații noi, recompartimentare parter, contruirea unui etaj, schimbarea geamurilor și ușilor, încălzire centralizată pe gaz, mobilier și dotări noi. Practic noul sediu al Primăriei Comunei Surduc va fi unul nou, modern, la standarde europene.

Asfaltarea străzilor din localitatea Turbuța

(foto: după finalizarea lucrărilor de asfaltare)

La mijlocul lunii mai au început lucrările de asfaltare a străzilor din satul Turbuța în lungime totală de 2,4 kilometri. S-a așternut ambele straturi de asfalt. Proiectul se derulează cu fonduri din PNDL 2, proiect ce cuprinde asfaltarea a 9,4 kiloemtri de străzi în toate localitățile din comuna Surduc.

(foto: în timpul lucrărilor)

În cadrul proiectului s-au realizat:

 • – pietruire și consolidare drum
 • – rigole și șanțuri betonate
 • – rigolă carosabilă și ziduri de sprijin unde era necesar
 • – asfaltare două straturi

Urmează ca la finalul lucrărilor de asfaltare să se realizeze marcajul rutier și montarea indicatoarelor rutiere.

Lucrări de reparații la cabinetul de medicină dentară din localitatea Surduc

În cadrul ședinței ordinare din 30 mai, la propunerea primarului Alin Băbănaș, Consiliul Local a aprobat devizul de lucrări pentru modernizarea cabinetului stomatologic din Surduc. După ce primarul Alin Băbănaș a reușit să atragă al doilea medic de familie în comună, acum dorește să atragă și un medic stomatolog. Pentru acest lucru primarul va renova cabinetul stomatologic din Surduc și în urma licitației îl va pune la dispoziția medicului pentru a-l folosi.

Amintim că primarul Alin Băbănaș a finalizat recent modernizarea exterioară a celor două cabinete de medicină de familie din localitățile Surduc și Tihău, ceea ce dovedește că este preocupat de sănătatea populației.

Corpul A al Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc, reabilitat cu fonduri din PNRR

Primarul Alin Băbănaș va depune în cel mai scurt timp posibil o cerere de finanțare în cadrul PNRR (fonduri europene) Componenta 10 – Fondul Local pentru proiectul „Eficientizare energetică la clădire Școală Surduc Corp A”.

În cadrul ședinței din 30 mai, primarul a supus la vot aprobarea alocării de fonduri pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru implementarea acestui proiect.


„Suntem preocupați în permanență de creșterea calității serviciilor oferite populației, astfel că domeniul sănătății este în continuare o prioritate pentru mandatul meu. Am aprobat devizul de lucrări și vom începe renovarea cabinetului stomatologic și ne dorim să atragem în comuna noastră un medic stomatolog, așa cum am reușit la Tihău să aduc al doilea medic de familie.

Continuăm lucrările de îmbunătățire a infrastructurii rutiere, astfel că luna aceasta au fost realizate asfaltarea a 2,4 kilometri de străzi din localitatea Turbuța, unde construim și cel mai mare pod peste râul Someș, astfel oferind locuitorilor de aici o mobilitate mai bună.

Se spune că sediul Primăriei este cartea de vizită a unei comunități. Așa este, iar pentru asta am decis să modernizăm integral sediul Primăriei Comunei Surduc și să-l transformăm într-o clădire modernă, primitoare și utilă, atât pentru angajați, cât și pentru cetățenii comunei noastre.

Suntem atenți la fiecare oportunitate de finanțare și lucrăm cu maximă seriozitate pentru a fructifica fiecare șansă de a atrage bani nerambursabili pentru dezvoltarea comunei Surduc”, transmite primarul Alin Băbănaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *