FOTO-VIDEO| Peste 5000 de oameni au participat vineri la evenimentul organizat de Primăria Jibou

Vineri, 30 septembrie, la Jibou a avut loc evenimentul “One day for all”, un eveniment prin de concerte, atât de muzică populară, cât şi de muzică uşoară. Supriza serii a fost renumita formaţie 3 Sud Est. 

Primăria Orașului Jibou, împreună cu Consiliul Local și cu girul primarului Dan Ghiurco și a viceprimarului Vlad Pașcalău, au transformat o banală zi de vineri într-o zi specială și plină de amintiri. Ziua de 30 septembrie 2022 a fost o zi în care întreaga comunitate, indiferent că au fost tineri sau vârstnici, români, maghiari sau rromi, toți au venit cu mare bucurie pe platoul din spatele Primăriei Jibou, unde autoritățile locale au pregătit un eveniment special.

Cu sprijinul sponsorilor Olar Benone şi Andrei Mureşan, administratorii SC Alex şi Vivaldi, primarul Dan Ghiurco a organizat evenimentul “One day for all”, adică o zi pentru toată lumea.

Pe scena care a fost amenajată pe platoul din centrul oraşului au urcat nume cunoscute din folclorul românesc, dar şi artişti locali. Artiști precum Vasile Coca, Alexandra Chira, Ioan Dordoi şi Ionuţ Albert, au făcut un spectacol de zile mari, astfel că încă de la debutul evenimentului platoul a fost plin de sute și mii de spectatori.

Mega-surpriza pregătită de primarul Dan Ghiurco pentru toți jibouanii a fost un spectaculos concert al formației 3 Sud-Est, care a urcat pe scenă la ora 21.00, iar platoul era plin ochi de oameni.

Concertul celor de la 3 Sud-Est a avut o audiență de aproximativ 5.000 de oameni, atât din Jibou, cât și din localitățile din împrejurimi și chiar din Zalău. Centrul orașului Jibou a fost plin de viață vineri seară.


„Dupa ani de restrictii si limitari, Primaria si Consiliul Local vin in intampinarea generatiilor cu aceasta zi pe care noi am numit-o „O zi pentru toti”, in care va invităm sa lăsați deoparte grijile cotidiene si sa va bucurați de atmosfera si de muzica bună.
Zestrea folclorica din spectacolul de muzica populara va fi prezentata de indragitul si energicul realizator de emisiuni, domnul Vasile Coca. Seara o vom incheia cu o reprezentatie e celebrei formatii de muzica dance-pop, 3 Sud-Est, ale caror piese le auzim si fredonam de peste 20 ani.
Intr-o lume dominată de modernism, de digitalizare, de nivelul crescut al facturilor, intr-un cuvant de stresul cotidian, ma bucur sa savurăm din cupa tezaurului folcloric dar si a muzicii usoare de calitate. Ambele genuri de muzica fac parte din mostenirea culturală a acestui neam. Spunea Cineva ca un popor care nu-si cunoaște patrimoniul cultural este ca si un copil care nu-si cunoaste părinții”, a transmis primarul Jiboului, ing. Dan Ghiurco. 

Viceprimarul Vlad Pașcalău a făcut deliciul publicului în mai multe rânduri. A fost invitat pe scenă de artistul sălăjean Vasile Coca și au cântat împreună, iar la ora 21.00 a urcat din nou pe scenă și a pregătit publicul pentru concertul celor de la 3 Sud-Est. Publicul a fost în extaz, semn că viceprimarul Vlad Pașcalău este un lider local apreciat în rândul cetățenilor, fiind aplaudat la scenă deschisă.

„Iată-ne ajunși la finalul unei alte zile de pus în ramă, pe care am transformat-o, împreună, dintr-un simplu „Vineri” într-o adevărată Sărbătoare, lucru care nu ar fi fost posibil fără implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră—colegi, colaboratori, artiști și concetățeni în calitate de spectatori, iar pentru aceasta, îmi doresc să mulțumesc, în egală măsură, tuturor celor care ați răspuns afirmativ invitației noastre la evenimentul cultural intitulat „One day for all!”, un adevărat evantai muzical comasat sub forma unui concert, prilejuit de Sărbătoarea „Zilei Orașului Jibou” pe a cărui scenă au urcat nume cu greutate, valoare și notorietate, precum: Trei Sud Est, Vasile Coca, Ioan Dordoi, Ionuț Albert, Alexandra Chira și alți artiști locali a căror prestație am apreciat-o în aceeași măsură.
Cred cu tărie că acest eveniment a fost un moment de respiro pentru fiecare dintre noi, un portal de evadare din sfera stresului și a grijilor cotidiene și mai ales, o declarație sufletească de unitate și apartenență pe care am făcut-o, fiecare, prin prezența sa într-un număr atât de mare în mijlocul manifestațiilor oficiate.
Ne-am dorit să readucem în lumina reflectoarelor importanța culturală, valorile spirituale și așa cum am spus, unitatea din rândul cetățenilor UAT Oraș Jibou, pentru că suntem convinși că „împreună” este cuvântul care caracterizează cel mai bine rețeta succesului, a împlinirilor și a idealurilor atinse.
Drept dovadă, am strâns în același perimetru oameni aparținând tuturor claselor sociale, religiilor, etniilor și vârstelor, pentru că indiferent ce ne-ar diferenția știu eu sigur că există ceva care ne leagă mai strâns decât oricare funie — numele” de Jibouan pe care îl cinstim și îl purtăm cu mândrie indiferent în ce direcții ne-ar îndrepta viața cărările.
Români, maghiari, rromi… tineri, bătrâni… suntem toți fii ai aceleiași “mame”, și-am dovedit, încă o dată, că oricât de pricepuți am fi separat, împreună suntem cei mai buni. Vă mulțumesc!”, transmite viceprimarul Vlad Pașcalău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *