FOTO&VIDEO| Cine este Alexandra Mureșan, studenta din Zalău – șefă de promoție la UBB Cluj-Napoca
Alexandra Denisa Mureșan, este o tânără studentă din Zalău care a terminat recent ca șefă de promoție Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca. Este o mândrie pentru Zalău, cum o elevă silitoare a Colegiului Național Silvania reușește să se impună intr-unul dintre cele mai mari centre universitare din România.

Am luat legătura cu Alexandra și am fost curioși să aflăm pașii pe care i-a urmat spre acest succes notabil din cariera ei. Alexandra Mureșan a terminat Colegiul Național Silvania de la Zalău profilul filologie, iar la Bacalaureat a obținut media finală 9,91, după care a luat calea Clujului, cum o fac majoritatea dintre tinerii sălăjeni.
Alexandra a început facultatea în anul 2022, la specializarea Media Digitală din cadrul UBB Cluj-Napoca. Specializarea îndrumă studenții în domeniul comunicării online, dar și offline.
Încă din primul an de facultate Alexandra a fost implicată în stagii de practică unde a pus fundamentele carierei spre care se îndreptă, respectiv aceea de om de comunicare în social media. Tot din primul an de facultate a început să lucreze în domeniu, unde a avut proiecte importante pe post de social media management, copywriter și creator de conținut și experiențe digitale.
Astăzi, Alexandra a absolvit ca șefă de profomotie a 2022-2025 la aceeași specializare, cu media 9,89.
„Au fost 3 ani grei, deoarece toți absolvenții sunt extrem de creativi, inteligenți și motivați. În cei 3 ani de facultate am luat bursa de merit pentru notele avute. Dincolo de cuvintele frumoase și laudative, realitatea este ca a fost un risc asumat, un drum plini de incertitudini și multă, multă muncă până aici. Planurile de viitor sunt în aceeași direcție, aceea de a crea emoție și experiențe digitale valoroase pentru publicul din online și offline”, ne-a transmis Alexandra Mureșan.

Mai jos redăm discursul pe care Alexandra l-a susținut în cadrul ceremoniei în calitate de șefă de promoție:
“Membri ai facultății, absolvenți, părinți și invitați – bine ați venit!
Stephen King a spus: „Cel mai înfricoșător moment este întotdeauna chiar înainte de a începe”. Azi, începutul e greu pentru că duce spre un final.
Când așezam pe foaie acest discurs, m-am întrebat:
Cum ar trebui să îți iei rămas-bun de la un loc care te-a schimbat pentru totdeauna?
Adevărul este că de mică mi-am dorit să fiu printre primii. Și, uneori, am fost. Cu toate acestea, nu am fost niciodată prima. Colegele mele de cămin mi-au spus că acesta e, în sfârșit, momentul meu. Așa este. Însă nu e cum l-am imaginat dintotdeauna. E altfel, pentru că eu, spre deosebire de copilul care își dorea să fie mereu prima, sunt altfel.
Azi sunt în fața voastră, dar nu doar pentru că notele m-au pus aici. Adevărul e că sunt aici pentru că am făcut greșeli. Am riscat. Am eșuat. M-am ridicat.
Lecția pe care mi-a oferit-o ultimul an de facultate am primit-o de la profesoara mea de spaniolă care mi-a arăta spre final că, uneori, să fii prima nu înseamnă să fii de 10, ci să arăți lumii că pur și simplu îți pasă.
Dragi colegi,
Azi, e despre cine am fost și cine am devenit. Azi este inclusiv despre momentele în care ne-am îndoit de noi și despre frica de viitor.
Începând de azi, la întrebarea „Ce vei fi de acum înainte?” ei vor aștepta un răspuns serios. Dar nu va fi, poate, așa cum s-ar fi gândit.
Karen Blixen a spus: „Poate că Pământul a fost făcut rotund ca noi să nu putem vedea prea departe pe drum.”
Așa că, răspunsul poate fi unul imprevizibil, unul incert sau puțin confuz. Pentru că anii aceștia au fost despre formare, maturizare și independență. În aceeași măsură, aceiași ani au fost despre reconstruire, vulnerabilitate și încercări. Despre schimbări, efort și proces.
Într-un amestec de trăiri și etape, acești ani au fost despre devenirea acelui “tu” unic, care ești în prezent.
De fapt, adevărul este că noi nu trebuie să fim lucrurile pe care le-am facut.
Da; poate ești un bun comunicator, poate ești un bun editor, poate ești un bun strateg.
Dar, înainte de toate, ești creativ, rezistent, valoros, adaptabil, curios, pasionat.
Acestea sunt doar o parte din câte te definesc acum. Ele sunt cele care contează cu adevărat în acest moment. Împreună cu felul în care le duci mai departe în lume.
Așadar, dacă mă vor întreba ce vreau să fiu mai departe, le voi spune așa:
Îmi doresc să fiu din încrederea părinților mei în mine, din curajul fratelui meu mai mic și din siguranța bunicilor. Vreau să fiu din iubirea necondiționată a celui mai bun prieten, să fiu implicarea profesorilor pe lângă care am trecut și înțelepciunea celor pe care i-am cunoscut mai îndeaproape. Dar cel mai și cel mai mult, îmi doresc să fiu emoția acestui moment.
Un profesor care mi-a predat în acești 3 ani de facultate mi-a spus recent fix așa:
“Nu îți voi spune succes, pentru că știu că te descurci”
Azi, închei prin a vă spune același lucru. Absolvenți, nu vă urez succes. Pentru că știu că ne vom descurca.”