Frasinul reabilitează încă 11,6 km de drum judeţean din județul Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj a demarat un proiect de investiţii de 64 mil. lei (12,9 mil. euro), finanţat prin Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, pentru reabilitare şi consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos, cu o lungime de 11,6 km.

Principalele lucrări ce vor fi executate vizează modernizarea drumului, amenajarea drumurilor laterale şi a căilor de acces la proprietăţi, realizarea trotuarelor, rigolelor, şanţurilor betonate şi a reţelei de canalizare pluvială, înlocuirea podeţelor, elemente de siguranţă rutieră (indicatoare, marcaje şi parapete metalice), precum şi lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin şi piloţi de îndesare.

Lucrările vor fi executate de asocierea dintre companiile Frasinul din judeţul Bistriţa-Năsăud, controlată de antreprenorul Traian Larionesi, şi Someş-Top-Grup din Cluj-Napoca. Conform contractului, termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

’’Sunt încrezător că investiţia va aduce beneficii semnificative nu doar comunităţilor locale, ci şi celor care tranzitează zona, sporind siguranţa rutieră, accesibilitatea şi conexiunile între localităţi. Prin modernizarea tronsonului de drum şi remedierea problemelor existente, dăm posibilitatea tuturor sălăjenilor să descopere peisajele mirifice din această parte a ţării Silvaniei, asigurându-le acces facil spre Valcău, spre Tusa ori spre Munţii Rezului. Ne dorim ca până la sfârşitul anului 2024, lucrările să fie finalizate’’, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, într-un comunicat de presă.

DJ 109E – un drum județean executat la nivel calitativ superior 

Compania Frasinul este o firmă puternică în domeniul construcțiilor, care a reușit să execute drumul județean DJ 109E (aprox. 46 kilometri) într-un timp record, cu 7 luni mai devreme, dar și la un nivel calitativ superior.

Frasinul este una dintre cele mai serioase companii care realizează lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Sălaj. Frasinul dispune forță de muncă specializată și de utilaje de ultimă generație, moderne.

Contactați de redacția Ziarul Monitorul de Sălaj, reprezentanții SC Frasinul SRL,ne-au declarat că: 

„Am primit ordinul de începere la data de 10 aprilie și am început lucrările pentru organizarea de șantier, iar în perioada următoare vom demara lucrările de execuție a drumului. Așa cum i-am obișnuit pe sălăjeni, vom realiza un drum județean la un nivel calitativ similar lucrărilor executate pe DJ 109E dintre Lozna și Gâgău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *