Grădina Botanică din Jibou în TOP-ul celor mai bine cotate grădini botanice la nivel național

Luna aprilie este momentul ideal pentru a te bucura de o plimbare în grădinile botanice și parcurile dendrologice ale țării și a te delecta cu splendoarea naturii, a pomilor înfloriți și a florilor de primăvară. Grădinile botanice reprezintă o oază de liniște si culoare, fiind o destinație populară atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Mai mult decât atât, s-a dovedit că interacțiunea cu natura și cu „aerul liber” ajută la reducerea stresului, îmbunătățește nivelul de fericire și promovează starea generală de bine. Acesta este motivul pentru care zeci de mii de iubitori ai naturii vizitează grădinile botanice în fiecare primăvară, pe care le consideră locuri ale consolării, liniștii – o portiță prin care evadează din zarva vieții de zi cu zi.

Cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice se află în Iași, CraiovaHunedoaraCarei și Chitila. Toate cele 5 au reușit să obțină un rating excelent de 4,7 dintr-un maximum de 5.

O surpriză foarte plăcută o reprezintă grădinile din orașe mici sau mijlocii precum HunedoaraCareiSimeriaJibou sau Galați care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite grădini din România.

Care sunt grădinile botanice cu cei mai mulți vizitatori? Grădinile botanice din marile orașe, cum sunt Cluj-Napoca, București și Iași sunt cele mai vizitate din România. Grădina botanică din Iași a avut în 2023 peste 330.000 de vizitatori, cele mai aglomerate luni fiind aprilie, mai și iunie.

Grădina Botanică din Jibou – locul 7 la nivel național

Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou este un adevărat colț de rai ce trebuie inclus pe lista ta de vizitat în România. La Grădina Botanică de la Jibou se pot admira cam 40.000 de bulbi de lalele din toate colecţiile. Alături de celelalte flori de primăvară, aproximativ 120 de soiuri diferite din toate grupele de lalele (specii mai mari şi mai mici) alcătuiesc un spectacol multicolor mirific.

Dacă ajungeți aici trebuie să vizitați şi grădina japoneză, care este o zonă foarte spectaculoasă, atunci când cireşii japonezi sunt înfloriţi.

Grădina botanică din Jibou a avut în 2023 peste  90.000 de de vizitatori, cele mai aglomerate luni fiind aprilie, mai și iunie.

One thought on “Grădina Botanică din Jibou în TOP-ul celor mai bine cotate grădini botanice la nivel național

  1. Eu cred ca nu pentru a vedea bulbii de lalele mergeti la Gradina Botanica Jibou.Eventual pentru florile lalelelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *