Guvernul lansează campania ”Cumpără româneşte!” – ajutoare de 150 milioane euro


Guvernul va lansa o campanie foarte serioasă în rândul populaţiei, pentru a încuraja cetăţenii să ”cumpere româneşte”, şi va avansa, totodată, pe lângă ordonanţa de reducere a preţurilor la alimentele de bază, o nouă schemă de sprijin a procesatorilor de produse-agroalimentare, în sumă de 150 milioane euro, similară celei pregătite deja în domeniul materialelor de construcţii, a anunţat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, la Maratonul Made in Romania, organizat de PROFIT NEWS TV.

”Ne dorim să întregim lanţurile de aprovizionare în România, să sprijinim companiile din România indiferent de originea capitalului, dar cu un accent deosebit pentru întrerinderile mici şi mijlocii, pentru că ştim că acolo este un capital românesc într-un mod preponderent. Vom avea o campanie foarte serioasă care va fi despre a ”cumpăra româneşte”, pentru că dacă ştim şi înţelegem că locurile de muncă din România, fie bine din microîntreprindere, fie din întreprinderile mici şi mijlocii, din marile companii, pot fi sprijinte şi de către noi cumpărând produsele româneşti de calitate, va fi cu atât mai bine pentru toţi cetăţenii din România”, a anunţat ministrul Radu Oprea, care a punctat că măsurile se înscriu în conceptul de ”patriotism economic” promovat de premierul Ciolacu.

Radu Oprea a anunţat, totodată, că, în mod similar schemei de ajutor de stat pentru stimularea producţiei interne de materiale de construcţii, Guvernul va lansa şi o schemă de ajutor de stat prin care să sprijine companiile agro-alimentare din România să producă mai mult.

”Un alt program va fi cel referitor la procesarea produselor agroalimentare astfel încât cât mai multe produse româneşti de calitate să fie pe piaţa noastră, din cereale, din legume, din fructele pe care le producem astăzi în România. Ştim exemplele că exportăm grâu şi importăm pâinea congelată sau pleacă cartoful în alte state membre şi importăm de acolo chips-uri şi cartofi congelaţi sau prelucraţi. Lucrul acesta va fi sprijinit în sensul de a produce aceste lucruri în România”, a arătat ministrul, citat de news.ro.

Valoarea schemei va fi de 150 milioane euro, aşa cum este şi pentru materialele construcţii, iar anul acesta există posibilitatea de a încadra schema pe un regulament care deja este notificat către Comisia Europeană şi nu va mai fi nevoie de aprobarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *