IMPORTANT: De joi, 19 noiembrie, se redeschid frizeriile, saloanele de înfrumusețare și bisericiile în interior

Cele trei orașe, Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei rămân în continuare în carantină, decizia urmând a fi luată mâine de Raed Arafat. Asfel câ cele deplasarea atât în interiorul, cât și în exteriorul orașelor se va face în continuare pe bază de declarație pe proprie răspundere până în 2 decembrie inclusiv.

Măsurile de relaxare care urmează să fie adoptate de CJSU Sălaj mâine și aplicate de joi, 19 noiembrie, privesc redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare, cu condiţia ca acestea să funcţioneze pe bază de programare şi după formula „un prestator/un beneficiar” pentru fiecare salon.

În plus, autorităţile au decis să permită în interiorul lăcaşurilor de cult oficierea de slujbe cu caracter privat – cununie religioasă, botez, înmormântări – cu prezenţa a cel mult 16 persoane şi cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

De asemenea, credincioşilor li se va permite accesul în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual, cât timp li se asigură o suprafaţă minimă de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minim doi metri între persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *