În premieră pentru Sălaj! Spectacol aviatic cu elicoptere și avioane, astăzi, la Guruslău

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sălaj, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează duminică, 7 august, evenimentul „Guruslău 2022”, dedicat împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău, în care forțele unite ale lui Mihai Viteazul și ale generalului Basta au învins armata condusă de Sigismund Báthory.
Trei elicoptere de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii și un avion ultrausor Zenair CH 601 de la Aerodromul Crasna vor brăzda cerul, într-un spectacol aerian organizat cu prilejul sărbătorii „Guruslău 2022”.
▶️ Aparatură de cercetare optică și de conducere a focului
▶️ echipamente specifice de poliție militară 👮
▶️ materiale și mijloace de cunoaștere C.B.R.N. (chimic, biologic, radiologic și nuclear) și de transmisiuni 🛰
▶️ căști Kevlar, veste de protecție balistică, genunchiere, cotiere și ochelari tactici 🥽
▶️ parașute 🪂
▶️ elemente de alpinism 🧗
▶️ camere de termoviziune
▶️ costum camuflaj 🪖
🇷🇴 Pe toate acestea le veți putea descoperi duminică, 7 august, de la ora 17.00, la standul Ministerului Apărării Naționale, amenajat în vecinătatea Monumentului de la Guruslău.
Duminică, 7 august, de la ora 17.00, pe Dealul Guruslăului, voluntarii de la Crucea Rosie Salaj te vor învăța tehnici de acordare a primului-ajutor și îți vor măsura gratuit tensiunea arterială și glicemia. Cei mai mici dintre participanții la sărbătoarea de la Guruslău vor fi răsfățați la standul Crucii Roșii cu picturi pe față.
Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, Jandarmeria Sălaj și Isu Smurd Salaj își vor expune tehnica din dotare la „Guruslău 2022”, eveniment ce va avea loc duminică, 7 august, de la ora 17.00, la Monumentul de la Guruslău.
🚓 Laboratorul de siguranță rutieră, pistolul radar ori aparatele Drugtest, tehnica și armanentul folosit la intevenții de către luptătorii SAS, trusa de amprentare și câinele de serviciu sunt doar câteva dintre atracțiile de la standul Poliției Sălaj.
🐕 Jandarmii sălăjeni vor fi prezenți cu echipamentele din dotare, tehnica folosită în misiuni, autovehiculele de intervenție, dar și cu câinele de serviciu.
🚒 Pompierii vor da posibilitatea curioșilor să exploreze o parte din mijloacele de intervenție și vor desfășura activități de informare preventivă pentru copii.
🗡 Mai multe ateliere de creaţie, unde copiii vor putea colora detalii de pe Monumentul de la Guruslău, vor învăţa să confecționeze steagul oștii lui Mihai Viteazul, precum și spada și securea marelui voievod, vor fi organizate de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău duminică, 7 august, în cadrul evenimentului Guruslău 2022.
🧩 Participanții vor fi provocați să rezolve puzzle-uri cu imagini din expoziția de bază a Muzeului și vor putea achiziționa suveniruri din zona special amenajată.
📚 Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj a pregătit un stand de carte pentru copii, tineri și adulți, un atelier de lectură în aer liber, precum și jocul de cultură generală „Ruleta cunoștințelor”.
🪡 Nu vor lipsi nici atelierele de cusături tradiționale pe semne de carte, respectiv de confecționat brățări împletite.
✨ Te așteptăm duminică, 7 august, de la ora 17.00, la Monumentul de la Guruslău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *