Încep lucrările de cadastrare în comuna Năpradea

Vineri, 23.09.2022, ora 12:00 la Caminul Cultural din localitatea Napradea, va avea loc o sedinta de informare a cetatenilor privind etapele cadastrarii in Comuna Napradea.

ANCPI a semnat, contractul cu firma Total Business Land pentru cadastrarea comunei Napradea. Lucrările se desfășoară în cadrul PNCCF și sunt gratuite pentru cetățeni, costurile fiind suportate din bani europeni. Din fericire și comuna Napradea a fost inclusă pe lista celor 660 UAT-uri din țară, care beneficiează de cadastru gratuit din fonduri europene POR.

Procedura de cadastrare este deosebit de importantă, deoarece aceasta este prima condiție pentru demararea fie a unei constucții, ori a oricărei tranzacții legate de imobil, la fel ca și în cazul realizării unor proiecte legate de infrastructură sau atragerea de fonduri europene.

Cadastrarea celor 7000 de hectare ale comunei vor începe de curând și vor dura aprox. un an jumătate . În prima etapă va avea loc informarea cetățenilor legată de începerea lucrărilor. A două etapă , cea mai importantă, este măsurarea imobilelor. În această privință este nevoie de o colaborare eficientă cu locatarii în scopul de a facilita efectuarea măsurătorilor. Această etapă va fi urmată de colectarea actelor doveditoare dreptului de proprietate: titlu de proprietate, certificat de moștenitor, contract vânzare-cumpărare, etc, în copie legalizată și actele de identitate, în copie. Aici atragem atenția, că în caz de nevoie, este asigurată în mod gratuit dezbatera succesiunilor! În următoarea etapă vor fi afișate public documentele tehnice, la care, după caz, se pot depune contestații. Etapa finală este deschiderea noilor cărți funciare și înmânarea acestora proprietarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.