Încep lucrările la rețeaua de gaz în Comuna Hereclean. Primarul Dobrai Francisc a semnat contractul

Primarul Comunei Hereclean, Dobrai Francisc, a semnatieri, 24 aprilie, contractul de 6 milioane de euro pentru execuția lucrărilor privind obiectivul de investiții ”ÎNFIINȚARE REȚEA INTELIGENTA DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN COMUNA HERECLEAN JUDEȚUL SĂLAJ”.

Valoarea estimata este conform devizului general si devizului indicativ este de 30.495.433,53 lei, din care: servicii de proiectare de 2.283.566,95 lei fara TVA şi execuţie de 28.211.866,58 lei fara TVA.

Solutia tehnica pentru infiintarea sistemului de distributie al comunei Hereclean, impune racordarea unui modul SRMP cu o capacitate tehnologică de 2200 Smc/h, Pn 40, la o presiune de ieșire de 4 bar, amplasat în zona teritorial administrativă a comunei Hereclean, județul Sălaj, prin intermediul unei conducte de racord de înaltă presiune DN 100, PN=40 bar și în lungime de circa 0,1 km (lungime cu caracter informativ – măsurată în aplicația GIS a Transgaz.

Rețeaua de gaz va avea o lungime de 51,3 kilometri și vor fi racordate peste 1500 de gospodării

Se va realiza o statie de reglare masurare cu un modul de reglare masurare, care va asigura alimentarea cu gaze naturale a comunei Hereclean. Statia de reglare masurare va avea o capacitate de 2.200 mc/h la o presiune de 4 bari. SRM Hereclean se va amplasa pe un teren apartinand comunei Hereclean, în apropierea drumului national DN1H, la cca. 110m sud-est de acesta, pe un teren pus la dispozitie de U.A.T. Comuna Hereclan.

Sistemul de distributie proiectat pentru comuna Hereclean va functiona la un regim de presiune de medie. Sistemul de distribuție se va realiza din conducta de PEHD 100 SDR11 având o lungime totală de 51.300 m.

Cuplarea se va realiza in zona iesirii din SRM Hereclean și apoi se va monta un panou de masurare de 2.200 mc/h, pentru loc. Hereclean, Badon, Dioșod, Guruslău si Panic, echipat cu un contor cu turbină / pistoane rotative G400, DN150 și corector PTZ.

Numărul de branșamente din comuna Hereclean: în cadrul studiului de fezabilitate au fost luate în calcul un număr de 1538 de branșamente de gaze naturale presiune redusa. Pentru fiecare branșament s-a luat in calcul montarea unui contor inteligent, costul acestora fiind cuprins in devizul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *