Închisoare de 13 ani și 8 luni pentru un bărbat care a violat și agresat sexual două minore din Sălaj

Un bărbat de etnie romă din Huedin a fost condamnat recent de Judecătoria Zalău la o pedeaspsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare (6 infracțiuni) pentru că în august 2020 a agresat sexual, violat și lipsit de libertate două minore din județul Sălaj, respectiv din Sânmihaiu Almașului și Buciumi. 


Sentința de condamnare a Judecătoriei Zalău: ” (….) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, respectiv, șase pedepse, dintre care de 5 ani, de 5 ani, de doi ani, de 7 ani și 6 luni, de 4 ani și 6 luni și de doi ani închisoare, aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din celelalte pedeapse aplicate, respectiv 6 ani şi 2 luni, stabilind pedeapsa rezultantă de 13 ani şi 8 luni închisoare, care se va executa în regim de detenţie.(…)”.


Individul ROSTAS Ionel care nu poseda nici permis de conducere, recola minorele cu un BMW X 5 model 2015, pe care îl conducea pe baza unui permis de conducere irlandez expirat din 2010. Inculpatul a fost prins de procurorul zălăuan Brândea Dan, seful Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, cel care a instrumentat cazul și a obținut condamnarea acestuia.

Inițial, violatorul din Huedin a fost plasat sub control judiciar, dar acesta nu a respectat interdicțiile impuse de instanță. Așa se face că polițiștii din Huedin l-au depistat în trafic conducând BMW-ul fără permis și sub influența drogurilor.

Procurorul șef Brândea a intrat din nou pe fir și a cerut instanței arestarea preventivă a ROSTAS Ionel, astfel că până la condamnarea definitivă, violatorul a fost cercetat și judecat în stare de arest preventiv.

Totul a ieșit la iveală după ce o tânără de 17 ani din Sălaj mediul rural a fost violată de mai multe ori și sechestrată într-o locuință din orașul Huedin. Minora a fost sechestrată, violată și supusă mai multor perversiuni timp de o noapte întreagă de către ROSTAS Ionel, un bărbat de 40 de ani din Huedin.

Cazul a ieșit la suprafață la începutul lunii octombrie 2020 după o plângere formulată de minoră la un post de poliție rural din Sălaj, astfel că procurorul Brândea Dan, șeful PJ Zalău a preluat cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *