Investiție de 40 de milioane de euro în Sărmășag

Proiectul centralei fotovoltaice construite în Sălaj de Emery obține aproape 40 milioane de euro de la UniCredit. Energia, contractată în avans de Ursus Breweries, într-un acord unic pe termen lung.

Comuna Șărmășag este condusă de unul dintre cei mai implicați și profesioniști primari sălăjeni, Attila Dombi de la UDMR.

UniCredit Bank România a finalizat tranzacția finanțării pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro, cu Comcris Energy SRL, subsidiara locală a companiei de producție din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția și exploatarea centralei fotovoltaice Șărmășag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj.

Odată finalizat, Proiectul Șărmășag va crește portofoliul operațional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW.

Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producator de bere din țară, contract unic până acum în România. Lucrările de construcție ale proiectului sunt în derulare, lucrările la stație fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

„Suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacție structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanțare de referință pentru sectorul energiei verzi din România și o tranzacție de finanțare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit”, spune Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

Cong Ta, Vicepreședinte M&A și Business Development Enery, precizează că “proiectul PV de 51,4 MW, Șărmășag, odată finalizat, aproape va dubla capacitatea fotovoltaică a comoaniei existente în țară.

Enery este un furnizor de energie electrică verde, care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată. Planurile companiei includ proiecte de dezvoltare în derulare în valoare de peste 7 GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *