Investiții majore inițiate de Consiliul Județean Sălaj în 2022

📊 Județul Sălaj va beneficia și în acest an de un buget axat pe dezvoltare și investiții. Bugetul pentru 2022, aprobat în şedinţa ordinară de astăzi, este de aproximativ 303 milioane de lei, din care 157 milioane de lei la partea de dezvoltare, iar 146 milioane de lei la cea de funcționare.

”Valorile cuprinse în bugetul Consiliului Județean Sălaj pentru anul 2022 sunt mulțumitoare și îmi doresc să avem o execuție bugetară cel puțin la fel de bună precum cea din 2021. Am convingerea că, pe parcursul anului, după ce vom cunoaște ghidurile axelor de finanțare europene, vom putea îmbunătăţi suma alocată pentru dezvoltare și investiții. La acest capitol, obiectivul nostru îl reprezintă continuarea lucrărilor la proiectele deja începute, precum şi demararea de noi investiţii pentru dezvoltarea economică şi socială a judeţului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. În ce privește partea de funcționare, am repartizat sumele astfel încât activitatea Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine să nu fie afectată”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Astfel, în acest an, administraţia judeţeană şi-a propus să demareze următoarele investiţii:

➡️ Realizarea unui heliport pe corpul B din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău

➡️ Reabilitarea și modernizarea DJ 110B: DN 1H – Șimleu Silvaniei – Ilișua – Lompirt – DN 1F – Sărmășag – Derșida – Bobota – Zalnoc – Camăr (DJ 108P)

➡️ Amenajarea unui parc industrial în județul Sălaj (achiziție teren)

➡️ Dezvoltarea și valorizarea Complexului Arheologic Porolissum și Limes-ului roman din județul Sălaj

➡️ Achiziția unui angiograf pentru Ambulatoriul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău

➡️ Realizare porţi de intrare în judeţul Sălaj și elaborarea politicii de marketing teritorial și branding pentru județul Sălaj.

📋 Pe lista celor mai importante proiecte aflate în implementare se regăsesc investiţii în reabilitarea a peste 108 kilometri de drum județean: DJ 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca; DJ 108A: lim. jud. Cluj – Bogdana; DJ 108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu-Silvaniei; DJ110: Măeriște – Doh – Dumuslău – Carastelec; DJ 191D Tusa – limită județ Cluj; DJ 109 R: DN 1G (Chendrea) – Gălpîia – Romita (DJ 108A), investiţii în infrastructură de sănătate (Extindere, modernizare şi dotare UPU – SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău; Extindere și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău; Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Zalău), precum şi reabilitarea și modernizarea Punctului Termic nr. 34P din Zalău, în vederea transformării în arhivă pentru Consiliul Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *