Ionel Ciunt a semnat 5 proiecte de 15,5 milioane euro

Ionel Ciunt a semnat astăzi contractele de finanțare pentru 5 proiecte extrem de importante pentru comunitate. Valoarea proiectelor de investiții este de aproape 15,5 milioane de euro. Patru proiecte sunt prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar unul este prin Programul Național de investiții ”Anghel Saligny”.

”Este o sumă importantă care va fi folosită pentru dezvoltarea municipiului nostru, pentru realizarea unor proiecte ce răspund nevoilor comunității noastre”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Primul contract semnat de primarul municipiul Zalău se referă la achiziția de autobuze electrice, 20 la număr, pentru serviciul public de transport local în zona periurbană a Municipiului Zalău, etapa a II – a. Valoarea totală a proiectului de investiții este de 56.939.886,40 lei.

Al doilea contract semnat vizează achiziția de sisteme ITS și TIC pentru municipiul Zalău, în valoare totală de 6.297.363,98 lei, din care cheltuieli eligibile de 5.711.562,68 lei.

Sistemele ITS se referă la sisteme pentru transport public pentru monitorizarea flotei, e-Ticketing, informare călători, monitorizare video călători, Sisteme de prioritizare a transportului public etc, Sisteme ITS pentru gestionarea spațiilor de parcare publice, Sistem de management al traficului: actualizare și completare subsistem de monitorizare trafic etc.

Sistemele TIC se referă la Sisteme de monitorizare și siguranța spatiul public prin camere de supraveghere pentru creșterea siguranței publice și ordinii publice în diferite locații (parcuri, puncte de colectare deșeuri, zone aglomerate, zone cu risc criminogen), Mobilier urban inteligent – panouri electronice de informare a cetățenilor.

Al treilea contract semnat de Ionel Ciunt se referă la construirea de locuințe nZeb pentru tineri, în municipiul Zalău, pe strada Cetății. Valoarea totală este de 5.160.089,33 lei. Acest proiect presupune construirea a două module a câte 6 apartamente cu consum redus de energie.

Al patrulea constract de finanțare semnat se referă la amenajarea de piste de biciclete pe traseul cursurilor de apă din municipiul Zalău, pe străzile Pietriș și Sărmaș. Valoarea totală a proiectului este de 2.929.006,50 lei.

Până în prezent, Primăria municipiului Zalău a semnat prin PNRR 13 contracte, în valoare torală de 235,13 milioane lei.

Contractul de finanțare semnat prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” vizează lucrări tehnico – edilitare pentru blocuri ANL, din cartierul Dumbrava Nord, din municipiul Zalău (rețea distribuție apă, rețea canalizare menajeră, stație pompare pentru canalizare menajeră, canalizare pluvială). Valoarea totală a proiectului de investiții se ridică la 5.483.666,05 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *