Ionel Ciunt pregătește cel mai mare buget de dezvoltare din istoria Municipiului Zalău

Va fi adoptat cât de curând bugetul Zalăului pe anul acesta, iar conducerea Primăriei Zalău pune în ordine câteva planuri importante pentru oraș. Ionel Ciunt și echipa administrativă caută să crească ritmul de dezvoltare. Anul trecut s-au făcut investiții record în dezvoltarea orașului, de 106 milioane de lei, iar anul acesta se vrea să fie investiți alți 120 de milioane de lei în Zalău.
Pentru că una din cele mai sâcâitoare probleme, cu care ne confruntăm zi de zi, este lipsa parcărilor în cartiere, amenajarea de locuri de parcare este o prioritate pentru administrația locală. Este cu atât mai greu cu cât aceste lucrări nu se pot finanța pe fonduri europene, iar veniturile municipalității nu fac față la proiecte de anvergură. Primăria Zalău a luat însă în calcul o strategie care va da eficiență.
Viceprimarul Teodor Bălăjel spune că se vor ajuta de partea eligibilă a proiectelor de amenajări în cartiere și vor folosi la maxim geometria terenului pentru a amenaja cât mai multe locuri de parcare pe spații restrânse. Cu costuri mici, eficiență maximă. Unde terenul este plan, amenajarea nu ridică mari probleme din punct de vedere al costurilor. Iar în foarte multe locuri din oraș, terenul neregulat permite amenajarea de parcări terasate, etajate.
„Am făcut un tur al orașului pentru a identifica locurile cele mai aglomerate, cu nevoi mari de parcări, și pentru a constata ce avantaje oferă terenul pentru obținerea a cât mai multer locuri de parcare cu costuri cât mai mici. Sunt multe exemple de spații cu teren înclinat unde se pot realiza parcări etajate.
Ca exemplu pot să dau spațiul dintre intrarea la Spitalul Vechi și blocurile dinspre strada Porolissum. Sau spațiul din spatetele clădirii Transilvania, din zona Grădiniței nr.1. Dar în cartiere sunt multe astfel de locuri. Este momentul să începem lucrări de amploare în toate cartierele pentru parcări și să căutăm în primul rând să asigurăm resursa financiară, spune viceprimarul Teodor Bălăjel. 
Odată adoptat bugetul, lucrurile vor fi mult mai clare. Ce speră conducerea Primăriei Zalău este ca guvernarea să-și repecte angajamentele și să facă alocările conform legii; să nu mai întâmpine situații ca în trecut, când municipalitatea a trebuit să acopere din resurse proprii plăți pentru asistență socială care erau în sarcina guvernului.

One thought on “Ionel Ciunt pregătește cel mai mare buget de dezvoltare din istoria Municipiului Zalău

  1. Garajele trebuie demolate pt.a putea face mai multe locuri de parcare și decongestiona traficul!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *