IPJ Sălaj: Sute de mijloace de transport persoane au fost verificate de polițiști

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, 117 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu 37 jandarmi și 30 polițiști locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 112 societăți comerciale, 196 mijloace de transport persoane, fiind legitimate 568 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31000 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali șase sancțiuni contravenționale.

Alte trei sancțiuni, dintre care două pentru nepurtarea măștii de protecție și una pentru lipsa declarației, au fost aplicate de jandarmii sălăjeni, valoarea totală a acestora fiind de 500 lei.

Siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru polițiștii din Sălaj. Pe lângă acțiunile desfășurate în contextul COVID, polițiștii au intervenit la 22 de evenimente, majoritatea sesizate prin apelul de urgență 112.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 249 sancțiuni contravenționale, 13 permise de conducere au fost reținute, fiind retrase și trei certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *