Jandarmii au împărțit amenzi de 19.000 lei în minivacanța de Paști

În perioada 01 – 06 mai a.c., jandarmii sălăjeni au fost la datorie, alături de partenerii instituționali, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța prilejuită de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătorile Pascale.

Misiunile jandarmilor au avut în vedere protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică la evenimentele care au avut loc în spațiul public.

Totodată, am asigurat măsuri de ordine publică, atât în zona lăcașurilor de cult, cât și pe traseele de afluire / defluire și în locurile aglomerate.

În perioada de referință au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 19.400 lei, pentru fapte precum: apelarea, în mod repetat, la mila publicului, proferarea de injurii și expresii jignitoare, consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, tulburarea liniștii locuitorilor sau locatarilor, provocarea ori participarea efectivă la scandal etc.

În perioada următoare, jandarmii sălăjeni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau poliție, ori să apeleze numărul unic de urgență „112”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *