Jandarmii sălăjeni au împărțit 174 de porții de mancare la împlinirea a 174 de ani a Jandarmeriei Române

Jandarmii au distribuit, miercuri, 174 de porţii de mâncare caldă unor persoane nevoiaşe din Sălaj, în cadrul unei acţiuni care şi-a dorit să marcheze, într-un mod inedit, împlinirea la 3 aprilie a 174 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

E o dimineaţă însorită de început de aprilie şi în curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj e agitaţie mare. De această dată, nu pentru sunt pregătirile pentru plecare într-o acţiune de restabilire a ordinii publice, ci pentru o acţiune de suflet. Chiar dacă nu e vorba de o intervenţie în forţă, rigoarea militară e evidentă. E aproape ora opt şi portbagajele mai multor maşini sunt ticsite cu porţii de mâncare caldă, sosită cu doar câteva minute în urmă, iar jandarmii se grăbesc cu ultimele pregătiri, pentru ca alimentele să ajungă la cei nevoiaşi sub forma unei mese cu adevărat calde, în sensul propriu al cuvântului. Doi preoţi rostesc o scurtă slujbă de binecuvântare a bucatelor şi maşinile demarează mai apoi, în trombă, pe cele şase trasee stabilite pentru a aduce puţin din lumina şi căldura soarelui de aprilie în sufletele unor persoane cu care soarta a fost mai puţin îngăduitoare.

Locotenent-colonelul Marius Mesaroş, alături de un coleg de-al său şi preotul Florin Marian Pop au ales un traseu ce include mai multe persoane din localitatea Muncel, un mic sat ascuns între dealurile învecinate cu malul Someşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *