Jandarmii sălăjeni au prins trei bărbați la braconaj pe lacul Vârșolț/ 300 kg de pește confiscat

Jandarmii au fost sesizați de către reprezentații A.J.V.P.S. Sălaj cu privire la o posibilă activitate de braconaj piscicol.
Incidentul a avut loc în data de 14.12.a.c., în jurul orei 23.00, în zona barajului Vârșolț. Mai multe persoane necunoscute au scos din apă o plasă de tip monofilament, iar cantitatea de pește capturată a fost încărcată într-un autoturism. Ulterior, persoanele suspecte au început deplasarea pe direcția Zalău.
Jandarmii au identificat autoturismul pe strada Războieni, din municipiul Zalău, iar la scurt timp acesta a fost oprit de către un echipaj mixt polițist-jandarm. În urma percheziției autoturismului, a fost găsită o cantitate de aproximativ 300 de kg pește viu, depozitată în saci, precum și o plasă de tip monofilament de aproximativ 400 de metri pătrați.
Față de persoanele în cauză, un bărbat de 52 de ani din județul Sălaj, unul de 50 de ani din județul Maramureș și un altul de 23 de ani din județul Cluj, jandarmii au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute la literele „h” și „k” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit” și „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, acte ce vor fi înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor.
Plasa monofilament a fost ridicată în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte găsită a fost eliberată în habitatul natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *