Jibouan de 41 de ani, reținut de Poliție pentru furt calificat

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu polițiștii din Jibou, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat două percheziții domiciliare, în orașul Jibou, la o persoană bănuită de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, la data de 12 noiembrie a.c., în intervalul orar 13.00-15.00, persoana bănuită de comiterea faptei ar fi pătruns într-o locuință, din municipiul Zalău, de unde a sustras mai multe bunuri (un telefon mobil, o lanternă, un ghiozdan etc.).

În urma perchezițiilor a fost pus în executare un mandat de aducere. Un bărbat de 41 de ani, din Jibou, fiind condus la sediul poliției, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar vineri, 19 noiembrie, va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

La activități au participat și polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, precum și jandarmi.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *