Joe Biden și Donald Trump sunt la egalitate în sondaje în perspectiva alegerilor din 2024


Chiar dacă problemele sale cu legea par să îi afecteze imaginea publică, Donald Trump își consolidează poziția de lider imbatabil în alegerile primare republicane, cu un avantaj de 37 de procente în fața rivalului său, Ron DeSantis. În ciuda faptului că a fost pus sub acuzare de trei ori și ar putea exista o a patra punere sub acuzare în următoarele săptămâni, Donald Trump și Joe Biden ar pleca de pe poziții egale, dacă s-ar confrunta astăzi într-un scrutin pentru un nou mandat la Casa Alba, fiecare având o susținere de 43% din partea alegătorilor cu drept de vot înscriși pe listele electorale.

Fostul președinte deține un avantaj de 37 de procente în fața rivalului său, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Chiar și președintele Joe Biden a recăpătat puțină vigoare în sondajele privind intenția de vot, deși încă nu reușește să convingă în totalitate baza tradițională a votanților partidului său, arată ultimul sondaj realizat de Siena College pentru New York Times, publicat marți, înainte ca cea de-a treia punere sub acuzare să fie făcută publică. Polarizarea societății americane este confirmată de o singură statistică, titrează elpais.

Datele arată că 14% dintre alegătorii înregistrați nu susțin niciunul dintre candidați, fiind probabil ca ei să se abțină sau să voteze pentru un al treilea candidat. Alegătorii indeciși, în general moderați (49% din total), ar putea răspunde la întrebarea cine va ocupa Casa Albă din 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *