JOS PĂLĂRIA: Campanie de donare de sânge a organizației de tineret a UDMR Sălaj

Organizația de tineret a UDMR, Conferinţa Tineretului Maghiar din România (MIERT), a dat startul, miercuri, la Zalău, la Centrul de Transfuzii Sangine Sălaj, unei campanii naționale de donare de sânge, în prezența liderului UDMR, Kelemen Hunor, care, chiar dacă nu a putut dona, a dorit să dea un semnal privind importanța unor acțiuni de acest gen.

“Este o iniţiativă a organizaţiei noastre de tineret Conferinţa Maghiară de Tineret şi eu susţin această iniţiativă fiindcă este un lucru extrem de necesar, extrem de bun. În timpul pandemiei foarte multe lucruri s-au schimbat în viaţa noastră şi am văzut în ultima perioadă că a crescut necesarul de sânge în spitale pentru oamenii bolnavi şi am mai constatat un lucru – a scăzut foarte mult numărul celor care donează, cam cu 50-55% din februarie până astăzi şi încet, încet, spitalele, sistemul sanitar şi din acest punct de vedere intră într-o perioadă mai dificilă. Şi atunci, noi am spus să dăm un exemplu, să dăm un mesaj şi sper că mulţi ne vor urma”, susține Kelemen Hunor.

Alături de tineri au fost și liderii UDMR din Sălaj, deputatul Sereș Deneș, vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, viceprimarul Mun. Zalău, Nicolae Fazakaș, dar și o parte dintre primarii de comune ai UDMR.

„În perioada epidemiei, numărul donatorilor de sânge din România a scăzut la jumătate, dar numărul celor care au nevoie de sânge nu a scăzut. Prin urmare, contribuim la remedierea problemelor cauzate de penuria de sânge prin ocaziile de donare de sânge”, a declarat președintele executiv al UDMR Sălaj, Robert Szilagyi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *