Judecătoria Zalău i-a arestat preventiv pe cei trei tâlhari Lingurar din comuna Românași

După ce au fost prinși de polițiști și reținuți timp de 24 de ore, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău a cerut magistraților mandat de arestare preventivă pe numele celor trei tâlhari din Românași – LIngurar Narcisa, Lingurar Ana și Lingurar Iuliu, dintre care doi inculpați cu antecedente penale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău a admis propunerea procurorilor și a emis mandate de arestare preventivă timp de 30 de zile pe numele celor trei inculpați, care vor sta după grati începând cu data de 27.09.2022 până la data de 26.10.2022 inclusiv.


Amintim că la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de două femei și un bărbat bănuiți de tâlhărie.

Ieri, 26 septembrie, la ora 13:00, polițiștii secției au fost sesizați de către un bărbat, de 79 de ani, din comuna Românași, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 12:20, în timp ce se afla pe marginea părții carosabile din localitatea Poarta Sălajului a fost tâlhărit de suma de 1.400 de lei.

În fapt, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce persoana vătămată a purtat unele discuții cu mai multe persoane aflate cu un atelaj hipo, pe marginea părții carosabile a Drumului Național 1F, din Poarta Sălajului, o femeie, de 23 de ani, din comuna Românași, profitând de neatenția bărbatului, i-au sustras din buzunar 1.400 de lei și i-a lăsat în lada atelajului.

Bărbatul a realizat imediat ce s-a întâmplat și a încercat să își recupereze banii, însă a fost împiedicat de persoanele prezente, care au folosit forța, respectiv l-au îmbrâncit, tras de haine și l-au lovit cu biciul, în scopul de a păstra banii sustrași.

În încercarea de a recupera banii, persoana vătămată a reușit să recupereze o bancnotă de 50 de lei.

Polițiștii au depistat persoanele bănuite și le-au condus la audieri. Este vorba de două femei de 23 și 56 de ani și un bărbat de 38 de ani, toți din comuna Românași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, suma de banii fiind predată persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, la data de 26 septembrie, față de cele trei persoane bănuite de comiterea faptei, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *