La Centrul de zi pentru copii, începutul de an a fost bogat în activități

Unul din scopurile Centrului de zi pentru copii din municipiu este de a oferi o educație de calitate copiilor înscriși. Profitând de energia, pozitivitatea și creativitatea copiilor, împreună cu personalul centrului au transformat ideile în activități.
Astfel, în luna ianuarie, la Centrul de zi pentru copii au fost realízate următoarele actrivități:
➡️11 Ianuarie – Ziua internațională a cuvântului „Mulțumesc”
În această zi, copiii și-au manifestat recunoștința față de persoanele care au contribuit la bunăstarea și dezvoltarea lor.
➡️15 Ianuarie – Ziua Culturii Naționale
Reprezintă o dată cu impact puternic pentru poporul român, întrucât în această zi s-a născut Mihai Eminescu, cel care a lăsat o moștenire culturală neprețuită. Această zi a fost marcată prin vizionarea unui documentar despre viața marelui poet și prin recitarea poeziilor lui.
➡️8 Ianuarie – Ziua Internațională a “Omului de Zăpadă”
Încă din cele mai vechi timpuri, realizarea omului de zăpadă a reprezentat un motiv de bucurie în rândul copiilor. Chiar dacă vremea nu a permis acest lucru, omul de zăpadă a fost realizat folosind diverse materiale.
➡️24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române
Ziua de 24 Ianuarie marchează data în care Moldova și Țara Românească, două țări diferite în acele vremuri, s-au unit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.
An de an, acest moment este marcat prin diverse manifestări, din care nu lipsește niciodată „Hora Unirii”, cunoscutul cântec interpretat după versurile scrise de Vasile Alecsandri. În acest sens, copiii de la Centrul de zi au împărtășit subiectul unirii.
➡️30 Ianuarie – Ziua Internațională a Nonviolenței
Fiindu-le în primul rând model, personalul centrului a explicat copiilor ce este violența, care sunt efectele violenței asupra unei persoane și i-a îndemnat să spună mereu NU actelor de acest gen. Această activitate s-a încheiat prin „promisiunea” copiilor: „Aceste mâini nu vor lovi niciodată!”.
Pe lângă cele amintite, au mai fost realízate următoarele activități:
➡️Sărbătorirea copiilor născuți în luna ianuarie, prin organizarea unei mese festive;
➡️Vizită la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, unde copiii au văzut expoziția „Perspective: Fețele Orașului ” și au realizat flori din hârtie creponată;
➡️Vizita la Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj – ghidați de către personalul bibliotecii, copiii au pătruns în Ținutul de Gheață, unde au făcut cunoștință cu „Pinguinul cel curios” pe care l-au transpus în realitate, în diverse mărimi și forme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *