Laboratorul sanitar-veterinar al DSVSA Sălaj este de o importanță națională și chiar europeană

Acesta va derula activități de testare și laborator în domeniile sănătății animalelor și siguranței alimentelor pentru două regiuni ale României.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat din Zalău. Au fost prezenți subprefectul Sălajului – Adriana Sabou, președintele Consiliului Județean – Dinu Iancu-Sălăjanu, primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, lboratorul va efectua analize de determinare a coloranților solubili în apă, precum și două analize din pachetul național pentru organismele modificate genetic.

“Această realizare a Direcției Sanitare Veterinare Sălaj reprezintă un pas semnificativ în asigurarea sănătății animalelor și a siguranței alimentelor din județ. Laboratorul a fost construit în 1974 și modernizat parțial în perioada 2000-2002.

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat al DSVSA Sălaj.

Atât finisajele exterioare, cât și cele interioare, nu mai corespundeau normelor în vigoare. Ele impuneau necesitatea unei reabilitări termice și a unor îmbunătățiri semnificative. Instalațiile electrice, de gaz și de încălzire erau subdimensionate.

De aceea era nevoie de modernizarea lor pentru a asigura un mediu de lucru sigur și eficient. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 4,8 milioane de lei, bani asigurați din bugetul de stat și de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din Sălaj desfășoară activități de testare și analize de laborator în domeniile sănătății animalelor și siguranței alimentelor. Cu această modernizare suntem pregătiți să asigurăm certificarea calității, sănătății și salubrității în ceea ce privește supravegherea animalelor și a produselor alimentare”, au rezumat oficialii ANSVSA.

  “Laboratorul are impact major în Regiunile Centru și Nord-Vest prin faptul că aici vor fi realizate câteva tipuri de analize unice pentru întreaga regiune, ceea ce este un real folos pentru beneficiari. Modernizarea acestui laborator reprezintă nu doar o renovare fizică, ci și o evoluție semnificativă la nivel instituțional.

Cu spații de lucru extinse și echipamente de ultimă generație, instituția, prin specialiștii săi, va face față mai bine provocărilor actuale și viitoare în domeniul siguranței alimentare și sănătății animalelor”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *