Lege importantă pentru fermierii din România, votată în Parlament de Florian Neaga

Fermierii vor putea construi în extravilan; legea care îi scapă de un obstacol greu și inutil este la un pas de votul în Camera Deputaților.
Eliminăm un obstacol care frâna inutil activitatea fermierilor, cu consecințe în lanț în agricultură. Proiectul de lege prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole în extravilan, pe care l-am semnat în calitate de coinițiator, urmează să intre la votul final în Parlament.
Fermierii vor putea construi pe teren agricol, în extravilan, fără a mai fi necesară trecerea terenului în intravilan. Ca să construiască, să renoveze sau să extindă o fermă în extravilan, fermierii erau nevoiți să parcurgă etape anevoioase, cu durată de cel puțin șase luni, și extrem de costisitoare, pentru a trece mai întâi spațiul în intravilan. Timp și resurse pierdute inutil, evident cu repercusiuni asupra activității lor. Să subliniem doar ce păguboasă poate fi această situație pentru investițiile cu fonduri europene accesate de fermieri.
Proiectul de lege rămăsese blocat la Comisia juridică din Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat și de celelalte comisii din Parlament. La insistențele deputatului PSD Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură și prim-inițiator al proiectului de lege, peședinția Comisiei juridice, deținută de USR, a supus analizei demersul legislativ și acesta a obținut raport de adoptare, urmând să fie supus votului în Camera Deputaților, care este în acest caz for decizional. Este ultimul pas în Parlament pentru ca proiectul să devină lege, după care va fi trimis Președintelui României pentru promulgare și publicare în Monitorul Oficial.
Comunicat de presă – deputat PSD Sălaj, dr. Florian Neaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *