Liderii județului caută soluții pentru o mai bună coordonare și comunicare între spitale

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a convocat o întâlnire cu reprezentanții Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță și ai celor patru unități spitalicești din județ.
Scopul întâlnirii a fost identificarea de soluții care să permită o mai bună coordonare și comunicare între spitalele suport Covid-19 și Spitalul Județean, dar și facilitarea transmiterii rezultatelor testelor COVID-19 către pacienți.
În urma întâlnirii s-au luat următoarele hotărâri:
– Având în vedere că foarte mulți pacienți infectați cu Sars-Cov2 suferă și de alte afecțiuni, la etajul 3 al Spitalului Județean vor fi amenajate saloane/secții cu o capacitate de 135 locuri în care aceștia să poată primi îngrijiri medicale de specialitate, în funcție de patologie.
– Pentru că în mediul online s-a expus o problemă legată de modalitatea în care se comunică rezultatele testelor Covid19, la nivelul Spitalului Județean funcționează un CALL CENTER care transmite rezultatul testului. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică anunță că începând din această săptămână rezultatele testelor vor fi comunicate automat către pacienți sub forma unei scrisori medicale, prin e-mail, cu ajutorul aplicației Corona-Forms.
Vizitele și întâlnirile președintelui cu instituțiile publice implicate în gestionarea pandemiei Covid-19 vor continua în perioada următoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *