Liderul traficanților de droguri din Zalău, Chereji Andrei, arestat din nou de DIICOT Sălaj

După ce inițial judecătorii de la Tribunalul Maramureș au reușit să-l pună în libertate pe liderul traficanților de droguri din Zalău, Chereji Andrei zis Ghipsu, procurorii DIICOT au făcut contestație și au avut succes, astfel că pe 17 martie, judecătorii Curții de Apel Cluj l-au plasat din nou în arest preventiv timp de 30 de zile în Centrul de Reținere și Arest al IPJ Sălaj.

Magistrații Curții de Aple Cluj au dispus desființarea soluției dată de Tribunalul Maramureș și a decis definitiv emiterea unui nou mandat de arestare preventivă de 30 zile pe numele lui Chereji Andrei, capul unei rețele de trafic de droguri de mare risc din Zalău și care acționa în județele învecinate.

Chereji Andrei aducea droguri din strănătate fiind ajutat de mai mulți locotenenți, după care organiza diverse petreceri, ocazie cu care vindea drogurile cu 100 euro gramul.

Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Duminică judecătorii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 7 tineri din Zalău, respectiv: Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru și Islamovici Rareș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi sprijinul poliţiştilor din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

La activități, au mai participat jandarmi din judeţele Sălaj și Cluj, precum şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

One thought on “Liderul traficanților de droguri din Zalău, Chereji Andrei, arestat din nou de DIICOT Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *