Lucian Bode, către USR: Dacă nu era accidentul de la 2 Mai, aţi fi susţinut legalizarea consumului de canabis?

Fostul ministru de interne Lucian Bode, acum deputat din partea PNL, i-a acuzat în plenul Camerei Deputaţilor pe parlamentarii USR care l-au chemat pe ministrul Cătălin Predoiu la „Ora Guvernului” că nu le pasă de flagelul drogurilor, ci fac „doar o propagandă ieftină”.

„Au convocat Ora Guvernului pentru a se bate cu pumnul în piept că le pasă de victimele acestui flagel. Nu vă pasă deloc, este doar o propagandă ieftină. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, nu aţi fi adus această temă în dezbaterea Parlamentului. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, aţi fi susţinut cu aceeaşi tărie proiectul de lege prin care propuneţi legalizarea consumului de canabis şi dezincriminarea posesiei până la 3 grame? Este adevărat că nu aţi spus când 3 grame, când aveţi voie – dimineaţa, seara, după masă, înainte de masă”, a declarat Bode, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că USR susţine, pe de o parte, în Parlament proiecte de legalizare a consumului de droguri şi, pe de altă parte, cere autorităţilor de aplicare a legii acţiuni şi măsuri în forţă.

Lucian Bode a făcut trimitere la accidentul comis de Vlad Pascu, șoferul de 19 ani drogat, care a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri lângă stațiunea 2 Mai și a omorât doi dintre ei.​

Chemat de USR în Parlament să dea explicații referitoare la strategia combaterii traficului de droguri, ministrul PNL de interne, Cătălin Predoiu, a lansat un atac dur la formațiunea condusă de Cătălin Drulă și a acuzat-o că vrea să legalizeze drogurile, numindu-i „distruși” pe cei de la USR și spunând că aceștia au părăsit guvernarea „cu pantalonii murdari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *