Lucian Bode, la 17 ani de când România a intrat în UE: O mare împlinire pentru familia europeană va fi momentul primirii Republicii Moldova şi Ucrainei

Ministrul de Interne, Lucian Bode – secretarul general PNL, a transmis, luni, un mesaj, la 17 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, în care apreciază că a fost ”o decizie foarte bună care ne garantează un parcurs sustenabil şi stabil”. ”O mare împlinire pentru familia europeană vor fi reprezentate de momentul primirii în rândul statelor membre a Republicii Moldova şi Ucrainei”, afirmă Bode, potrivit news.ro.

”În data de 25 aprilie 2005, la Luxemburg, în prezenţa reprezentanţilor statelor membre ale Uniunii Europene, România semna Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Astăzi celebram 17 ani de la acel moment, ani în care societatea românească s-a dezvoltat pe toate planurile. O decizie foarte bună care ne garantează un parcurs sustenabil şi stabil. Doar de noi depinde cum fructificăm oportunităţile oferite care constau în accesarea de instrumente de sprijin diverse: programe financiare, know- how, expertiză”, a scris, lui, pe Facebook, ministrul de Interne.

Lucian Bode apreciază că ”un act de responsabilitate şi o mare împlinire pentru familia europeană vor fi reprezentate de momentul primirii în rândul statelor membre a Republicii Moldova şi Ucrainei”.

”Primii paşi s-au făcut de cele două state în această direcţie. Suntem alături de acestea în drumul lor pentru atingerea acestui deziderat. Uniunea Europeană înseamnă un spaţiu sigur în care suntem definiţi prin valori comune, precum: solidaritate, diversitate, libertate şi şansa la dezvoltare. În aceste momente este important să fim uniţi, să avem aceeaşi direcţie pro- europeană”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *