Lucian Bode, ministrul de Interne: „Lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o prioritate guvernamentală”

Astăzi, la Palatul Victoria, la inițiativa Prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă, a avut loc o întâlnire într-un format lărgit cu scopul de a analiza progresele înregistrate de România pe parcursul anului 2021 în combaterea și prevenirea traficului de persoane. La întâlnire a participat și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
Pentru structurile MAI, atât din zona de ordine și siguranță publică, cât și cele angrenate în implementarea de programe de prevenire și combatere a traficului de persoane efortul în această direcție este unul constant și integrat.
„Lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o prioritate guvernamentală a României, dovadă în acest sens fiind rezultatele pozitive înregistrate în implementarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane.
În această privință, datele actualizate evidențiază cel mai bine progresele înregistrate pe toate palierele de acțiune în lupta cu fenomenul infracțional.
Este important ca toate aceste evoluții favorabile să fie consolidate și comunicate adecvat publicului mai ales că această muncă este una de echipă și presupune o colaborare interinstituțională foarte solidă.
Am încredere că politicile naționale anti-trafic vor fi urmărite cu același profesionalism și seriozitate de către toți actorii statali implicați în combaterea traficului de persoane.
Niciun efort nu este prea mare pentru a opri acest flagel care se hrănește din lipsurile sociale și materiale, din carențele de educație, fiind nevoie de o abordare complexă pentru a limita la maxim manifestarea sa în societate”, a transmis ministrul de interne, Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *