Lucian Bode, primvicepreședinte PNL: „Există două decizii pentru funcția de premier – Ciucă și Cîțu”

Lucian Bode, prim-vicepreședintele PNL, a declarat marți că PNL are două decizii în vigoare legate de funcția de premier: Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. În replică, Florin Cîțu a spus că votul pentru Nicolae Ciucă a fost strict pentru formarea unui guvern minoritar cu UDMR, variantă care a ieșit deja din calcule.

”În PNL există deocamdată două decizii: prima – o decizie a Consiliului Național că președintele partidului e propunerea partidului pentru funcția de premier dacă avem această oportunitate. Mai avem o decizie a Biroului Politic Național, în unanimitate, care spune că Nicolae Ciucă e propunerea PNL”, a spus Lucian Bode marți, înainte de negocierile de la ora 13.00 cu PSD.

Întrebat care dintre cele două decizii ale PNL primează, Bode a spus că ”în această seară e posibil să decidem, dar validarea va veni în Biroul Politic Național”.

Când a fost întrebat despre afirmațiile lui Lucian Bode, Florin Cîțu a spus că ”votul pentru domnul Ciucă a fost pentru un guvern minoritar PNL – UDMR”.

Prin această negociere, Florin Cîțu încearcă să blocheze nominalizarea lui Nicoale Ciucă pentru funcția de premier. Ciucă este favorit al președintelui Klaus Iohannis și susținut de lideri PNL ca Lucian Bode, Rareș Bogdan, Emil Boc, Gheorghe Flutur și Robert Sighiartău.

Structura Executivului însă are mari șanse să se schimbe și să apară noi ministere: Ministerul Familiei sau/și Ministerul pentru IMM-uri.

Pe masa negocierilor se mai află în acest moment protocolul Coaliţiei, funcția de premier, portofoliile din noul Executiv PNL-PSD-UDMR și restul funcțiilor din eșalonul doi și trei.

Dacă președintele Klaus Iohannis deblochează numirea premierului, PSD, PNL și UDMR intenționează ca până la sfârşitul săptămânii negocierile să se încheie iar audierile şi votul pentru noul Guvern să fie organizate săptămâna viitoare.

2 thoughts on “Lucian Bode, primvicepreședinte PNL: „Există două decizii pentru funcția de premier – Ciucă și Cîțu”

  1. Ce vorbești bre? In loc să vă bucurați că a acceptat ciuma roșie să vă salveze, mai puneți și condiții? Tu și papagalul de Rareș Bogdan.

  2. Câțu este similar drogatului imbecil suferind de Dellirium tremens!Probabil că, Lucian Bode,având suficientă experiență și voință ar fi mai potrivit din partea PNL!De la PSD cel mai potrivit ar putea fi V.Dâncu!Deci variante sânt. Propunerea d-nului Ciucă, cred că, este un pic mai „cazonă”,prin tradiție militarii fiind mai eficienți ca executanți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *