Lucrările la sensul giratoriu de la Spitalul Vechi spre Ortelec, au fost finalizate cu succes

Viceprimarul Municipiului Zalău, inginerul Teodor Bălăjel, anunță că deja este funcțional sensul giratoriu de la Spitalul Vechi de aproape două săptămâni. Mai exact din 4 august, când a fost făcut marcajul provizoriu și au fost instalate semnele de circulație, la exact o lună de când au început lucrările.
În aceste două săptămâni s-a dovedit că ideea viceprimarului Bălăjel de reconfigurare a intersecției a adus un câștig uriaș. Circulația este acum fluidă, putem da uitării blocajele care se creau aici înainte din cauza intersecției care nu reușea să preia volumul traficului la ore de vârf sau ținea șoferii inutil la semafor.
În scurt timp va fi gata și construcția propriu-zisă din centrul sensului giratoriu și cu amenajarea peisagistică.
„Am început de altfel lucrări ample de modernizare pe străzile Tudor Vladimirescu – de la Perla până la noul giratoriu – și Porolissum – în continuarea sensului giratoriu – unde acum se reface podul de la benzinăria Petrom.
Această modernizare – proiect în care am inclus de fapt și sensul giratoriu – va însemna refacerea întregului traseu de la Perla până la ieșirea din Ortelec. Străzile de pe această rută vor fi reabilitate complet, ca toate arterele pe care le-am refăcut până acum, cu canalizare pluvială, canale subterane pentru curenți slabi, sistem de iluminat înlocuit cu unul moden, cu LED, trotuare, mobilier urban, adică de la ”a” la ”z””, transmite viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *