Ludovic Orban a anunțat înființarea noului său partid: Forța Dreptei. Bela Vaida ia în calcul să părăsească PNL

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forţa Dreptei, după ce a demisionat luna trecută din PNL, scrie Digi24.ro.

Fost director al Agenției Naționale de Zootehnie, Vaida Bela, un susținător și apropiat a lui Ludovic Orban, declară că nu exclude să se alăture noului proiect politic – Forța Dreptei.

„Sunt membru PNL din anul 1990 și niciodată nu am avut de gând să părăsesc partidul. În acest moment nu doresc, dar dacă lucrurile evoluează în acest mod, cu privire la politica națională, iau în calcul să mă alături noului proiect politic a lui Ludovic Orban”, a declarat Bela Vaida, adjunctul APIA Sălaj.

„Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru dreapta.

Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

El a spus că a convenit ca numele noii formaţiuni politice să fie Forţa Dreptei.

„Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL.

Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL.

Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a menţionat că va fi o „construcţie pe termen lung”, care „presupune un mod corect, cinstit, onest, loial de a face politică”.

El a precizat că marţi se va semna actul constitutiv al noii formaţiuni şi luni vor fi depuse documentele la Tribunalul Bucureşti, iniţiatori fiind parlamentarii.

Sursa video: Digi24 TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *