Luptă aprinsă pentru funcția de prefect al Sălajului/ Negocierile privind împărțirea prefecților sunt blocate

Împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți se face în baza unui algorit stabilit la negocierile de la finalul anului trecut, însă discuțiile sunt blocate de ceva vreme din cauză că atât PNL, cât și USR PLUS și UDMR au revendicat aceleași județe.


Una dintre cele mai disputate funcții de prefect este cea din județul Sălaj, poziție pe care și-o doresc atât USR, cât și UDMR și PNL.

PNL e de lesne înțeles de ce își dorește această funcție. Având ca ministru al Afacerilor Interne pe liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, iar prefecții se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

UDMR la fel își dorește această funcție de prefect al Sălajului pentru că UDMR Sălaj dorește să-și consolideze poziția politică la nivelul județului. Liderul UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes a declarat foarte clar că își dorește această funcție și că în interiorul partidului există deja mai mulți oameni competenți gata pregătiți să preia această funcție.

„Ne dorim această funcție și facem demersuri să o obținem. Totul depinde de negocierile care vor fi purtate la nivelul coaliției de guvernare”, spune deputatul Seres Denes -președinte UDMR Sălaj. 

Senatorul USR-PLUS, Cosmin Viașu, președintele USR Sălaj, a declarat că și alianța își dorește funcția de prefect al Sălajului și că vor depune toate eforturile la negocieri pentru a obține această poziție importantă al nivelul județului.

„USR Sălaj își dorește funcția de prefect al Sălajului, iar în cadrul negocierilor reprezentanții Alianței USR-PLUS vor depune toate eforturile pentru a obține această funcție”, a declarat senatorul Cosmin Viașu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *