Marcel Ciolacu promite ajutoare pentru oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îi va ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile, cele mai mari probleme fiind în localitatea Greceşti din judeţul Dolj. Liderul PSD a adăugat că, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Executivul s-a asigurat că aceste persoane vor primi mâncare caldă şi apă, iar autorităţile locale vor veni cu soluţii astfel încât oamenii să aibă unde să doarmă la noapte. Vor fi alocaţi şi bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor, a mai spus Ciolacu.

„Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Greceşti din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că aceşti oameni vor primi mâncare caldă şi apă”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook.

Premierul a adăugat că a vorbit cu autorităţile din localitate în vederea găsirii unor soluţii pentru ca „oamenii să aibă unde să doarmă la noapte şi am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor”.

„Aseară, am convocat un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, judeţul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a completat şeful Executivului.

Hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au actualizat avertizarea hidrologică şi a prelungit codul roşu de inundaţii până duminică, la ora 12.00. De asemenea, codul portocaliu a fost prelungit şi extins, până duminică, la miezul nopţii, pentru unele râuri din ţară. Specialiştii INHGA au prelungit şi extins riscul de inundaţii prin codul galben, care este valabil până luni, la prânz.

Meteorologii eu emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale valabilă sâmbătă în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali O avertizare  de cod galben de instabilitate atmosferică vizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi este valabilă până duminică dimineaţă.

One thought on “Marcel Ciolacu promite ajutoare pentru oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile

  1. Este admirabil cum Guvernul si autoritatile locale incearca sa ajute populatia afectata de inundatii, prin distribuirea ajutoarelor si asigurarea surselor de apa si alimentare calde. Este foarte important ca acesti oameni sa se simta protejati, iar Premierul Marcel Ciolacu isi face datoria de a face aceste lucruri. Vrem ca aceasta situatie sa se rezolve cat mai curand si sa nu mai fie nevoie de interventii guvernamentale pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *