Marian Mirișan, primul primar din țară care semnează un contract de finanțare pe AFM pe eficientizare energetică

„Omul sfințește locul”, așa spune un proverb rămas de la bătrâni, care i se potrivește perfect primarului Marian Mirișan de la Horoatu Crasnei. Este omul în urma căruia se vede cum întreaga comună înflorește și se dezvoltă.

Unul dintre cei mai noi primari din Sălaj, Marian Mirișan – primarul Comunei Horoatu Crasnei, înregistrează performanță după performanță. După ce a fost primul primar din Sălaj care a semnat un contract de finanțare pe Programul Anghel Saligny, primarul Marian Mirișan este din nou primul primar, dar din țară de această dată, care semnează un contract de finanțare pe AFM pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Este vorba de reabilitarea integrală la interior și exterior a Grădiniței din localitatea Horoatu Crasnei. Valoarea lucrărilor de reabilitare a clădirii este de 1,62 milioane lei. Urmează demararea licitației și începerea lucrărilor. Pentru dotarea grădiniței cu mobilier și echipamente primarul Marian Mirișan a depus un alt proiect pe PNRR.

Defapt, primarul Marian Mirișan a pregătit un nou proiect de finanțare în valoare de 200.000 euro pentru mobilarea, dotarea și echiparea tuturor unităților de învățământ din comună, respectiv cele două școli gimnaziale și două grădinițe din localitățile Stârciu și Horoatu Crasnei.

Dacă tot vorbim de dezvoltare, săptămâna aceasta primarul Marian Mirișan va porni licitația pentru execuția lucrărilor de asfaltare a drumului comunal DC 70 Stârciu – Buciumi, proiect finanțat prin Programul Anghel Saligny. Dacă licitația decurge conform planului și nu sunt contestații, lucrările ar trebui să înceapă în această vară.

Recent Primăria Horoatu Crasnei a achiziționat din bugetul local un autogreder, utilaj special folosit pentru repararea și întreținerea drumurilor de piatră și pământ din comună, dar poate fi folisit și la curățarea acostamentelor pe drumurile asfaltate.

Pe GAL – fonduri europene (20.000 euro), primarul Marian Mirișan a depus un proiect pentru achiziționarea de utilaje conexe pentru dotarea tractorului de la Primărie. Vor fi achiziționate o vidanjă, perie de curățat drumurile și un tocător pentru resturi vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *