Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii

 


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. ”E un gest de onoare”, a spus Ciolacu.

”Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Marcel Ciolacu.


Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov, au declarat pentru G4Media surse politice. El a luat decizia după ce a avut o discuție în acestă dimineață cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia va fi făcută publică în ședința de guvern de joi, programată pentru ora 11.00.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați în interiorul PSD drept principalii responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Gestul a venit pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Premierul Ciolacu a demis deja șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *