Mesajul lui Bode către PNL: „Miercuri vom avea ședință pentru comasare și liste comune la europarlamentare”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, le-a transmis, luni, mai multor colegi de partid că miercuri urmează să fie convocat Biroul Politic Național pentru a aproba comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și liste comune cu PSD, potrivit Libertatea.ro. Anunțul a venit după negocierile de duminică seara.

PSD și PNL negociază de peste șase luni formarea unei mari alianțe, care să candideze pe liste comune la alegerile din 2024.

Libertatea a scris despre formarea unui „bloc democratic”, gândit de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, văzut drept o variantă împotriva valului extremist și pentru a asigura stabilitate pentru următoarea guvernare.

Negocierile au fost însă dure și cu multe blocaje, deoarece PSD a solicitat constant ca orice alianță și comasare a alegerilor să aibă în spate un acord politic în care să fie stabilit și candidatul la prezidențiale, dar și celelalte funcții în stat.

Miza o reprezintă cele șase funcții-cheie: președintele României, premier, președintele Camerei, președintele Senatului, comisarul european și primarul Capitalei.

În varianta în care se va ajunge la liste comune pentru Parlamentul European, PSD mizează că ar obține nouă-zece poziții de europarlamentar, iar PNL i-ar reveni opt poziții.

Scenariul luat în discuție pentru alegerile locale este o listă comună pentru șefii de Consilii Județene și primarii municipiilor reședință de județ, iar alte alianțe locale să existe în județele unde cele două părți ajung la un acord.

Detalii citiți în articolul publicat de Libertatea.ro


One thought on “Mesajul lui Bode către PNL: „Miercuri vom avea ședință pentru comasare și liste comune la europarlamentare”

  1. Despre oamenii jecmăniți cu taxe și prețuri umflate la mâncare,energie, carburanți etc. când faceți ședințe.?Am ajuns să plătim apa și canalizare peste 10% din salariul minim. Ți se pare normal domnul ministru? Sau asta nu ține de voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *