Mesajul PNȚCD la summitul de la Varșovia al liderilor conservatori din UE

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a prezentat în cadrul summitul de la Varșovia al liderilor conservatori din UE, care a avut loc în 3-4 decembrie2021, mesajul partidului, venind cu propuneri concrete în vederea „apărării drepturilor națiunilor noastre în concertul european”.

„Uzurparea suveranității statelor de către actuala UE se realizează prin distrugerea științei dreptului și înlocuirea sa cu ideologia neomarxistă transformată în normă de drept. Statele au fost asediate într-un război para-juridic și asimetric, de substituire a dreptului cu cultul minorităților și „cancel culture”, cult identificat el însuși ca fiind suveran. Ideologia neomarxistă și „cancel culture” transformată în normă de drept, a devenit principalul instrument al uzurpării suveranității statelor”, a susținut Aurelian Pavelescu.

Prima propunere concretă a fost constituirea „Comisiei de la Varșovia”, o comisie juridică cu sediul permanent la Varșovia, creată „cu scopul scopul apărării dreptului și identificării soluțiilor juridice de protecție a tratatelor și suveranității statelor, precum și pentru elaborarea unui proiect pentru o Uniune compatibilă cu aspirațiile națiunilor europene. Comisia să devină un Centru european pentru contracararea presiunilor UE în domeniul dreptului și justiției, inclusiv în contra derapajelor CJUE și CEDO, care au ridicat la rang de izvor de drept ideologia minorităților și „cancel culture”. Această Comisie să fie formată din juriști specializați din cele 16 partide membre, care să aducă în comun problemele cu care se confruntă fiecare stat.”

A doua propunere a fost „susținerea Poloniei și Ungariei în conflictul cu instituțiile UE, fiind pusă în discuțtie suveranitatea tuturor statelor membre. Birocrația UE va lua act că manipularea dreptului și suveranității statelor conduce inexorabil la colapsul UE, temelia acesteia fiind statele suverane. O astfel de UE se auto-devorează sistemic.”

Comisia juridică este în lucru, iar ideile privind apărarea suveranității statelor din UE se regăsesc în comunicatul final.

În cadrul discuțiilor de la summit, vorbindu-se despre propunerea Comisiei Europene să nu se mai folosească cuvântul „Crăciun”, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a susținut că e important ca în Comunicatul final să se facă referire la pervertirea sensului cuvintelor și limbajului de către UE, „un atac ideologic împotriva libertății popoarelor de o gravitate excepțională”.

Președintele Aurelian Pavelescu a fost însoțit de europarlamentarul și prim-vicepreședintele partidului Cristian Terheș și vicepreședintele Silviu Monar.

La summit au participat majoritatea liderilor conservatori europeni, împreună cu personalitățile proeminente: Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, cel mai mare partid din Polonia și partidul de guvernământ; Meteusz Morawiecki, primul ministru al Poloniei; Viktor Orban, președintele FIDESZ și primul ministru al Ungariei; Marine Le Pen, președintele partidului „Adunarea națională” și candidat la Președinția Franței.


TEXT INTEGRAL AL PREȘEDINTELUI PNȚCD LA CONFERINȚA DE LA VARȘOVIA

Excelența Voastră Jaroslaw Kaczynski, Președinte PiS,

Excelențele Voastre lideri ai partidelor participante la întâlnirea de la Varșovia 3-4 decembrie 2021,

Vă transmit pentru început felicitările Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat pentru constituirea Grupului partidelor suveraniste, în scopul apărării drepturilor națiunilor noastre în concertul european.

PNȚCD, singurul partid european fondat de un Sfânt, Andrei Șaguna – canonizat de Biserica Ortodoxă Română -, martirizat de regimul comunist – zeci de mii de membri fiind prigoniți și uciși pentru țară și Dumnezeu în temnițele comuniste -, și care a contribuit esențial la aderarea României la UE și NATO după 1990, are onoarea de a reprezenta România în această construcție.

Cele patru principii ale partidului: „democrația desăvârșită, morala creștină, patriotismul luminat și dreptatea socială”, enunțate de Iuliu Maniu, sunt fundamentul PNȚCD și definesc poziția noastră în cadrul Grupului.

Grupul suveranist reprezintă singura opoziție împotriva rețelelor neomarxiste care doresc suprimarea suveranității statelor membre, UE fiind transformată în noua Uniune Sovietică. Românii, ca și polonezii și ungurii, celelalte națiuni aflate sub teroarea sovietică aproape o jumătate de secol, cunoaștem mai bine decât occidentalii marxismul estic al „omului nou”, cu prețul a trei generații de sacrificiu. Nu vom accepta azi neomarxismul „omului nou” occidental, lipsit de identitate și de Dumnezeu, care întunecă Europa.

Grupul suveranist nu reprezintă numai o opoziție la actuala Conferință pentru Viitorul Europei, neomarxistă, ci alternativa pentru o nouă Uniune, a națiunilor. Nu vrem o Uniune în care statele membre își cedează suveranitatea sau acceptă confiscarea ei de către niște structuri birocratice rupte de națiuni, ci o Uniune construită în comun de statele membre, care deleagă exercițiul unor atribuții pentru a fi gestionate în comun, de instituții create în comun și care funcționează sub controlul lor. Pentru realizarea acestui deziderat este necesar să privim Grupul ca pe un șantier de construcție al Europei națiunilor.

Dragi prieteni,

Uzurparea suveranității statelor de către actuala UE se realizează prin distrugerea științei dreptului și înlocuirea sa cu ideologia neomarxistă transformată în normă de drept. Statele au fost asediate într-un război para-juridic și asimetric, de substituire a dreptului cu cultul minorităților și „cancel culture”, cult identificat el însuși ca fiind suveran.

Ideologia neomarxistă a minorităților și „cancel culture” transformată normă de drept, a devenit principalul instrument al uzurpării suveranității statelor.

Curțile Constituționale ale Poloniei, Ungariei, Germaniei, Spaniei și României s-au pronunțat în sensul încălcării de către UE a atribuțiilor din tratate. În loc să recunoască autoritatea constituțiilor și să revină la ordinea tratatelor, UE a ales calea forței, contestând chiar rolul Curților Constituționale, și, prin urmare, democrația. Polonia și Ungaria sunt ultimele linii de apărare ale Europei în fața acestui asalt.

UE are ca obiectiv pedepsirea celor două state și reducerea la tăcere a oricărui alt stat care ar mai îndrăzni să-și afirme suveranitatea. De aceea este necesar să fim solidari cu Președintele Kaczynski și Președintele Orban.

Nu există supremație a dreptului UE asupra Constituțiilor naționale. UE este produsul voinței statelor suverane și nu poate confisca suveranitatea.

Avem datoria să apărăm tratatele Uniunii în contra falsificării dreptului după modelul dictaturilor, care au folosit dreptul și legislația pentru a suprima drepturile și libertățile cetățenilor și națiunior. Avem datoria să redăm speranța națiunilor noastre.

Față de cele expuse mai sus, PNȚCD propune constituirea unei Comisii juridice cu sediul permanent la Varșovia, cu scopul apărării dreptului și identificării soluțiilor juridice de protecție a tratatelor și suveranității statelor, precum și pentru elaborarea unui proiect pentru o Uniune compatibilă cu aspirațiile națiunilor europene. Comisia să devină un Centru european pentru contracararea presiunile UE în domeniul dreptului și justiției, inclusiv în contra derapajelor CJUE și CEDO, care au ridicat la rang de izvor de drept ideologia minorităților și „cancel culture”.

Această Comisie să fie formată din juriști specializați din cele 16 partide membre, care să aducă în comun problemele cu care se confruntă fiecare stat.

Propunem ca denumirea Comisiei să fie „Comisia de la Varșovia”.

În același timp, PNȚCD consideră necesară adoptarea unei Rezoluții pentru susținerea Poloniei și Ungariei în conflictul cu instituțiile UE, fiind pusă în discuție suveranitatea tuturor statelor membre. Birocrația UE va lua act că manipularea dreptului și suveranității statelor conduce inexorabil la colapsul UE, temelia acesteia fiind statele suverane. O astfel de UE se auto-devorează sistemic.

În încheiere, doresc să transmit un mesaj gazdei noastre, Președintele Jaroslaw Kaczynski, prin elogiul eroului fondator al Poloniei, Jozef Pilsudski.

Viziunea lui Pilsudski inspiră întreaga mișcare suveranistă europeană. Drepturile statelor central, est și sud-est-europene, aflate la coliziunea între occident și estul euroasiatic, reprezintă un proiect fundamental pentru Europa unită. Doctrina sa, „Intermarium”, este o doctrină de coeziune și prosperitate pentru întreaga Europă, o garanție a libertății statelor noastre.

Avem datoria să aducem în comun modelele istorice și culturale care ne definesc și se regăsesc în rădăcina comună a Europei de azi și de mâine. Jozef Pilsudski, alături de Iuliu Maniu și celelalte figuri simbolice ale națiunilor noastre, se reunesc în acest panteon.

Aurelian Pavelescu,

Președinte PNȚCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *