Mii de persoane legitimate și sute de șoferi testați de către polițiștii sălăjeni


Peste 2.000 de persoane legitimate și peste 850 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul unor acțiuni desfășurate de polițiștii sălăjeni, în sistem integrat, alături de jandarmi și reprezentanții altor structuri de aplicare a legii.

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii sălăjeni, cu sprijinul celorlalte structuri, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, în cadrul celor 24 de acțiuni preventiv – reactive, în care au fost implicați 268 de polițiști, 118 de jandarmi și 16 polițiști locali, au fost aplicate 840 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Din totalul sancțiunilor, 639 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, dintre care 171 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 37 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 19 pietoni, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, trei au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, cinci pentru conducerea sub influența alcoolului, cinci pentru nerespectarea prevederilor privind transportul de mărfuri, iar 392 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.

Totodată, 173 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind normele de conviețuire socială, iar alte 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea altor norme legale.

În cadrul acțiunilor au fost legimitate 2.166 de persoane, au fost verificate 1.288 de autoturisme și au fost efectuate 856 de testări cu aparatele etilotest sau cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive în organism.

Au fost reținute 47 de permise de conducere, dintre care 17 pentru depășirea limitelor legale de viteză, alte 5 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe și celalalte pentru alte abateri. Pentru neregulile constatate, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care 6 de natură judiciară, 5 infracțiuni la regimul rutier și 6 infracțiuni de altă natură.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii sălăjeni au fost prezenți și la manifestările cultural artistice de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

Activitățile pentru siguranța publică în județ continuă și în

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *